Het is te verwachten. Als je een serie van een videogame bekijkt, krijg je ook de neiging die weer even af te stoffen.

Alle acht afleveringen van Fallout zijn vorige week (12 april) op de streaming dienst gelanceerd en het tv-programma heeft schijnbaar een aantal gamers geïnspireerd om de wereld van Fallout te betreden. Ik ben daar één van. Op de een of andere manier lijkt het spel nu meer tot leven te komen. Beter te begrijpen of aantrekkelijker te zijn. Voor mij een reden om alvast even snel de start weer te spelen. Maar ik wacht nog even de aangekondigde Series update af. We praten hier natuurlijk over Fallout 4.

Ook wij zijn weer even in de ban en Rik heeft een lekker poll geopend waarop jij even kan laten zien welke Fallout je favoriet is.

Fallout 4, oorspronkelijk uitgebracht in 2015, bereikte dit weekend, kijkend naar de laatste 7 jaar, een hoogtepunt van het aantal gelijktijdige spelers op Steam, die met meer dan 83.000 spelers op weg naar The Commonwealth (via SteamDB) gingen. De afgelopen jaren heeft het spel op elk moment tussen de 20.000 en 30.000 spelers gezien. Zoals het er nu uitziet, is Fallout 4 de 27e meest gespeelde game op Steam. We weten niet wat de cijfers op de consoles laten zien maar ook daar is ongetwijfeld, zeker op de Xbox omdat het spel daar in de Game Pass te vinden is, een behoorlijk stijging te zien. Het hoogtepunt zal ongetwijfeld op 25 april gaan plaatsvinden want dan is de update daar en zullen we een aantal verbeteringen gaan zien.

Kijkend naar de andere games. Fallout 76 heeft ook zijn beste weekend ooit gehad op Steam, met een piek van 39.455 gelijktijdige spelers, terwijl Fallout: New Vegas zijn hoogste punt in negen jaar bereikte van 19.505 gelijktijdige spelers. Bethesda heeft Fallout 76 ook gratis gemaakt voor Amazon Prime-leden na de lancering van Fallout.

Wat vinden jullie eigenlijk van de serie? Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben over dit tv feuilleton. Het zit vol humor en heeft een lekker donker randje.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties