Stel je voor, je bent een videogame op de Xbox en je bent best succesvol. Je hebt ook al meerdere vervolgen. Wat is dan de laatste stap om nog groter te worden? Inderdaad, een film. Voor Gears of War is die fase aangebroken.

Dat die film komt, dat was al bekend. Onze eigen Rob schreef er vorig jaar al een stukje over. Wanneer die film dan precies komt, dat weten we nog steeds niet, maar er zit eindelijk wat beweging in het project.

Belangrijke poppetjes

Een film valt of staat eigenlijk al vaak bij het script. Daarom lijkt het aantrekken van scriptschrijver Shane Salerno ook een erg goede zet. De man was onder andere verantwoordelijk voor het script van Armageddon en zal nu dus verantwoordelijk zijn voor het uiteindelijke script van Gears of War.

Een ander belangrijk poppetje voor het maken van een film is een regisseur. Wie de regie voor dit project op zich zal nemen is echter nog steeds niet bekend.

Ook acteurs zijn niet onbelangrijk. Helaas moet ik in herhaling vervallen, maar ook die zijn nog niet bekend. Er werd echter wel een leuke vraag aan de fans van Gears of War gesteld via Twitter. De studiobaas van The Coalition, Rod Fergusson, slingerde namelijk de volgende tweet de wereld in.

Een zoethoudertje voor de fans? Of misschien een poging om de fans, voor wie de film gemaakt gaat worden, meer te betrekken bij het project?

Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden. Een film gebaseerd op een game. In theorie kan dit heel cool zijn, maar in de praktijk is het dit helaas vaak niet. Het meest recente voorbeeld hiervan is de Assassin’s Creed film, waar ik nou niet echt ondersteboven van was. Hopelijk komt het met dit project dan wel goed, want je zou zeggen dat het na al die misbaksels toch ook eindelijk eens goed moet komen met de game-film?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments