In de winter van 2016 zal Gears of War 4 uitkomen. Het vervolg op nummer drie zal zich maar liefst vijfentwintig jaar na de vorige game afspelen, dus dat heeft gevolgen voor de inhoud van de game.

We hebben al kunnen lezen dat Gears of War 4 een staaltje top graphics zal gaan leveren. Maar er gaan ook een aantal dingen veranderen voor de game. De hoofdpersoon van de game wordt JD Fenix, de zoon van Marcus. Fenix zal samen met twee partners, Kait Diaz en Delmont Walker, de strijd aan gaan tegen de vele gewetenloze monsters. Dit zijn drie geheel nieuwe personages voor Sera, dus ik ben benieuwd hoe ze worden uitgewerkt.

Gears of War 4Één ding blijft zeker hetzelfde, de vijanden zijn zeker géén lieverdjes.

Iets anders dat nieuw is, is dat de co-op modus wordt aangepast. In plaats van met vier personen kun je bij Gears of War 4 nog maar met twee personen spelen. Dit geldt zowel on- als offline. Waarom de keuze is gemaakt om co-op alleen nog maar met 2 spelers te kunnen spelen is niet duidelijk. Zelf vind ik het een behoorlijk domme zet, het doet me weer even denken aan Halo 5, waar co-op helemaal uit is gehaald. De enige voor mij denkbare reden waarom dit voor producers een logische zet is, is dat ze hierdoor misschien iets meer games zullen verkopen. Vriendengroepen die de game samen willen spelen moeten het toch echt houden bij de online multiplayer. Dus moeten ze de game allemaal aangeschaft hebben. Vette bummer dit, want soms heb je meer zin om lekker in de campaign te kloten. Hopelijk maken de graphics en de inhoud van de game dit helemaal goed!

De release staat gepland voor de winter van 2016, maar als het goed is komt er dit voorjaar al een beta aan. Nog even afwachten dus!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments