Een soepele co-op ervaring in toekomstige FromSoftware games? Dat klinkt als muziek in de oren!

In een recent interview met PC Gamer heeft Hidetaka Miyazaki, de oprichter van FromSoftware, onthuld dat het bedrijf de populaire ‘Elden Ring Seamless Co-op’ mod niet actief afwijst. De Seamless Co-op mod is beschikbaar voor de pc en maakt het mogelijk om Elden Ring van start tot eind volledig co-op te kunnen spelen, zonder al te veel gedoe. En gedoe is het zonder deze mod wel hoor.

Elden Ring in co-op op de Xbox

Om op de Xbox Elden Ring in co-op te spelen, hebben beide spelers bepaalde items nodig. Deze items krijg je in het begin van de game en een aantal moet je vrijspelen. Ook moet je de items blijven craften, waarvoor je resources nodig hebt. Als beide spelers de juiste resources hebben (wat vrij snel in het spel wel het geval is) kan één van de spelers vervolgens de andere speler oproepen, waarna deze in co-op mee kan spelen tot een baas verslagen is of de betreffende speler dood is. Wil je vervolgens verder in co-op dan begint het hele riedeltje met de co-op speler oproepen weer opnieuw.

Laat ik duidelijk zijn, het is geen rocket science om deze co-op procedure in Elden Ring te starten. Maar het is wel verre van intuïtief en makkelijk toegankelijk. Zeker als je veel online multiplayer games speelt, waarbij je als speler gewoon gewend bent om te joinen op ieder willekeurig moment. In Elden Ring gaat co-op niet zo soepel en dat kan dus beter.

Toekomstige FromSoftware games

De Seamless Co-op’ mod voorziet in een soepele co-op ervaring in Elden Ring. Maar wordt het niet eens tijd dat FromSoftware dit zelf gaat ondersteunen? Miyazaki laat in het interview met PC Gamer weten hier absoluut niet op tegen te zijn. Sterker nog, ze overwegen zelfs vergelijkbare ideeën voor hun toekomstige games.

Wat exact de plannen zijn is nog onduidelijk. Ook heeft Miyazaki geen toezeggingen gedaan. Wel is duidelijk dat co-op in FromSoftware games aan verandering onderhevig is. Elden Ring is wat dat betreft wel al een stap voorwaarts. Hoewel ik niet denk dat er in de toekomst een Elden Ring-update verschijnt met start-to-finish co-op, hoop ik natuurlijk wel dat in toekomstige FromSoftware games het co-op systeem eens flink op de schop gaat. En mocht er wel ooit een co-op update voor Elden Ring verschijnen, dan zal het de enige game zijn die ik dat jaar nog speel!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties