Terwijl de ontwikkelaars van The Coalition dit weekeind overuren draaien om de Versus Tech Test in goede banen te leiden, blijft het Gears 5 nieuws binnenstromen. Met wat voor nieuws gaan we het weekeind afsluiten?

Inmiddels hebben velen van jullie de eerste uurtjes in Gears 5 doorgebracht. Iedereen met een Game Pass subscriptie kon namelijk dit weekeind gratis en zonder inschrijving deelnemen aan de Versus Tech Test. Diegenen die het social media account van Gears of War hebben gevolgd, hebben van uur tot uur kunnen zien hoe de developers deze heuse stress test hebben aangepakt. Updates, patches, uitbreiding van servers, communicatie met de community via diverse media. Het was alle hens aan dek dit weekeind bij The Coalition. En met succes!

Cross-platform

Ondanks alle drukte rondom de Versus Tech Test is er genoeg ander nieuws rondom Gears 5 te bespreken. Zo is bekend geworden dat Gears 5 kan rekenen op Cross-platform ondersteuning. In verschillende modes (Campaign, Horde, Versus, Escape) zullen spelers op de Xbox en op de pc samen kunnen spelen of tegen elkaar.

‘We bevestigen met veel genoegen dat de Versus Multiplayer mode van Gears 5, cross-platform ondersteuning zal bieden aan de Xbox One en Windows 10 pc. Ook in andere modes kan de speler rekenen op cross-platform ondersteuning. Zo kan je een over-the-top drie spelers ervaring in Escape gaan beleven, een epische ervaring in een vijf speler Horde sessie of in een drie speler Campaign co-op.

Ryan Cleven (Multiplayer Director)

Muis en Toetsenbord

Ook is bekend geworden dat Gears 5 op de Xbox met muis en toetsenbord te spelen zal zijn. Dus mocht je het gevoel hebben benadeeld te worden als je in een match zit met spelers op de pc? Geen zorgen. Je kunt dus zelf ook gebruik maken van muis en toetsenbord.

Razer Turret Keyboard voor de Xbox

Zit je helemaal niet op te wachten en wil je gewoon lekker je chainsaw battles voeren tegen anderen met een controller? Ook geen probleem. Je kunt bij matchmaking gewoon aangeven of je wel of niet in een sessie geplaatst wilt worden bij spelers die eventueel gebruik maken van muis en toetsenbord.

Op 10 september 2019 komt Gears 5 uit. Op Xboxnederland.nl zullen we je ook in de zomerperiode up-to-date houden door het Gears 5 nieuws met je te delen. Laat in de tussentijd in de comments weten waar je het meest naar uit kijkt? Ben je vooral benieuwd naar de Campaign? Of kun je juist niet wachten om lekker ouderwets te knallen in Horde?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments