De slogan voor de PS4 luidt: For the players! maar Xbox One zet naast Project Spark een volgende stap richting zijn community met de aankondiging van Roblox. Maar wat is Roblox?

Maken en spelen hoe vet

Roblox is een game creatie platform die al op pc, Mac, IOS en Android bestaat. Er spelen zeven miljoen spelers per maand op het platform. Volgende maand komt het online op de Xbox One. Op het platform kun je zelf games maken maar ook gewoon lekker games spelen. Het zijn grafische gezien niet de mooiste games maar who cares als het gewoon leuk is om te doen? Doordat mensen zelf de games maken is er een oneindig aanbod aan unieke of nagemaakte gratis games.

roblo

Volgende maand is het speelbaar op de Xbox One en er zullen maar liefst 20 games vanaf de start beschikbaar zijn. Het zijn de 20 populairste games en dat is toch super. Roblox zal zijn eigen Xbox One content krijgen, eigen achievements en eigen character in game. Het is totaal gratis maar als je iets extra’s wilt in een spel, dan kan je het kopen. Geen pay to win stuff maar gewoon een extra goodie, auto of wapen. Voor meer info over de games en het gehele interview verwijs ik jullie naar bovenstaande video

ROBsandbox-mmo-games-roblox-screenshot-2

 

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

Klinkt goed! Ben erg benieuwd.

Rene Katerberg
7 jaren geleden

Klinkt precies als project Spark. Ook hetzelfde business model. Vind bij dit soort games vaak dat de mogelijkheden beperkt zijn, wat toch enige frustratie oplevert. Helemaal als je er na uren creativiteit, bloed, zweet en tranen pas achter komt wat de beperkingen zijn.