Gamen was iets voor nerds vroeger. Wij werden uitgelachen, je zit toch niet achter zo’n schermpje? Dat is wat wij vaak hoorde. Nu ben ik wel benieuwd wat die mensen nu zeggen. Vorige week lanceerde Bethesda Fallout 4 en dat sloeg in als een bom. 

Dat de gameindustrie meer omzet heeft dan de filmindustrie wisten wij al maar toen ik de cijfers hoorde over de shipment van Fallout 4 dacht ik wel even over hoe bizar het eigenlijk is. Bethesda zegt namelijk dat het 12 miljoen spellen de eerste week heeft verscheept. Dit zorgt gewoon voor een omzet van 750 miljoen in een week. Caramba, daar kan je heel wat dingen van kopen. Nu moeten de spellen nog wel verkocht worden maar Bethesda is ondertussen al meer spellen aan het versturen om aan de vraag van de winkeliers te kunnen voldoen.

Pipboy editie

Ook de Pipboy editie was een groot succes (de editie van de game waar je een polscomputer bij krijgt). Deze versie was binnen een paar uur naar zijn aankondiging verkocht. Dit was één van de snelst verkopende special editions ooit volgens de grootste retailers uit de markt.

pipboy3

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments