Het ging vannacht weer even helemaal mis in de Xbox Store. Mijn Facebook bleef piepen en roepen dat ik Fallout 4 nu echt moest gaan aankopen.

Goed personeel is gewoon lastig te krijgen, dat is een feit. Vannacht werd dit weer even pijnlijk duidelijk in de Xbox Store. Iemand had zitten rommelen met de prijzen of liever gezet, de teller op nul gezet. Fallout 4 en alles wat er bij hoort kostte ineens helemaal niks. Gratis, nul euro, nada dinero, zero dollars. De normaal $109,99 kostende Digital Deluxe Edition stond in de lijst voor $0,09

a6ubdimd9nm4pobo4jpi[1]

Gelijk ging de social media los en werd er een totale run op deze ‘aanbieding’ gezien om te kijken of dit echt waar was. Ja, het was dus echt waar. Velen hebben hun winkelwagentje vol geladen met Fallout 4 en de Season Pass en kwamen vervolgens bij de kassa waar het totale bedrag van nul dollar te zien was. Helaas was deze blijdschap van korte duur. Binnen een uur was de fout hersteld en tegen de tijd dat ik de store opende was er van het gratis niks meer over. Kort daarna kwam onze grote vriend, de majoor Nelson al met een verklaring: “An unintended discount caused some excitement today. While we loved the enthusiasm it generated, prices for Fallout 4 games have been restored.”
Met andere woorden, fijn dat iedereen zo enthousiast was meer we hebben de prijzen toch maar weer teruggezet naar hun oude waarden.

Daar blijft het niet bij want alle gebruikers die de game wel gratis te pakken hebben gekregen zullen er niet lang plezier van hebben. Microsoft heeft al aangekondigd dat de licentie van deze games worden ingetrokken. Een regel die in de end-user licensing overeenkomst tussen Bethesda en Microsoft is afgesproken en dus zal worden gehandhaafd. Dit betekent dat de game niet meer speelbaar is en dat de exemplaren die in je gamesbibliotheek staan uiteindelijk verwijderd zullen worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments