EVO, het grootste fighting game toernooi ter wereld, dumpt de PS4. Xbox 360 werkt beter.

EVO staat voor Evolution Championship Series, een zeer populair en gigantisch fighting game toernooi die al geruime tijd een begrip is in de gaming wereld. Er komen top-spelers uit de hele wereld op af. Ze strijden daar o.a. in vechtgames zoals: Super Smashbros., Guilty Gear X, Killer Instinct, Mortal Kombat X en Tekken 7. Dit jaar zal editie 2015 zich van 17 t/m 19 juli afspelen in Las Vegas. Mocht je het willen zien, dan is het per stream te volgen.

evo

Ultra Street Fighter IV

Dat het succes van zo’n toernooi afhangt van de stabiliteit van de gespeelde games, is natuurlijk niet vreemd te noemen. Dat gegeven heeft er voor gezorgd om, bij de game Ultra Street Fighter IV, de eerdere keuze om het spel op een PlayStation 4 te spelen vaarwel te zeggen. De game heeft op de PS4 teveel last van bugs en problemen. Of zoals men dat beeldend zegt, de game heeft meer bugs dan een mierenhoop. Sony heeft het probleem erkend en aangegeven het op te lossen maar men neemt bij EVO geen enkel risico en men heeft besloten over te stappen naar de veel stabielere versie op de Xbox 360. In een tweet laat Joey “EvilmrWizard” Cuellar, een van de organisatoren van de EVO, dit weten. Zelfs bij een verbeterde PS4 versie zal men niet meer overstappen.

De Xbox 360 versie van het spel was al eerder bestempeld als de standaard van het toernooi boven die van de PS3, dit omdat de prestaties op o.a. het verminderen van lag, beter waren. De PS4 zou het stokje dit jaar gaan overnemen. Er waren vooral zorgen onder de spelers die meededen in de Capcom Pro Tour. Gelukkig zag Capcom de problemen op tijd in en haalde de verplichting om de game te spelen op een PS4 weg waardoor organisatoren van deze events vrij waren om een ander platform te kiezen. Dit om de zorgen van de spelers weg te halen. Met een totaal aan prijzengeld van $500.000 en deze beslissing is de rust wedergekeerd in het Pro Fighting gamers kamp. Another PS bites the dust.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties