Onlangs konden jullie lezen dat Nederland  vertegenwoordigd werd op ’s werelds grootste fightingtoernooi EVO. eSports-team The Dutch Brawlers stuurde Kenshiro en KI4Life voor Killer Instinct om te “vechten” onder de Nederlandse vlag.

Evolution is een fighting-game-toernooi pur sang met als primaire games Streetfighter V, Super Smash 4, Guilty Gear Xrd, Tekken 7 en Killer Instinct. Voor deze laatste game stuurden The Dutch Brawlers hun leden Kenshiro en KI4Life naar Las Vegas. Zij gingen de strijd aan met meer dan 500 Killer Instinct-fanaten in diverse poules.

dcf80a5587dba7e4458a76ece6664442

KI4Life had een zware poule met veel lastige spelers, ervaren competitie-spelers die meer dan eens op een toernooi in de top 16 eindigen. Gelukkig kan KI4Life zijn mannetje heel goed staan. KI4Life begon zijn poule erg sterk en won overtuigend de eerste twee rondes. In de derde ronde kwam hij veteraan ‘UA My God’ tegen. De matches waren spannend, comebacks kwamen over en weer maar uiteindelijk wist My God te winnen.

KI4Life werd geplaatst in de losers bracket waar hij een tweede kans kreeg. Door alles te winnen plaatste hij zichzelf voor de finales. Daar liet hij zien wat zijn skills zijn en versloeg Serpent overtuigend. Na een korte pauze ging de strijd verder voor de top 32. Jammer genoeg verloor KI4Life één van de matches waardoor de competitie voor hem eindigde. Uiteindelijk kan hij terugkijken op een goed toernooi en een goede prestatie.

KI4Life is een Elite Brawler met vele toernooien op zijn naam, Kenshiro daarentegen is één van de Talented Brawlers in het team. Veelbelovend maar moet nog veel leren. Tijdens EVO had hij een poule met een hoop onbekende spelers. Dit had als nadeel dat het niveau niet goed in te schatten was. Kenshiro verloor zijn eerste match in zijn poule tegen een speler die Kenshiro’s speelstijl snel door had.

In de losers bracket ging het wat beter. Kenshiro won daar zijn eerste match zeer overtuigend tegen een collega-Fulgore speler. Hierna moest Kenshiro tegen de Japanse TBKswong. Japanese KI spelers staan erom bekend dat hun manier van spelen lastig is voor de westerse spelers, ook voor de absolute top. Ze kunnen onverwachts uit de hoek komen, maar toch wist Kenshiro hem te verslaan. In de derde ronde van de losers bracket kwam Kenshiro tegen een zeer sterke Sadira niet echt in zijn spel. Hierna was het voor Kenshiro over en uit. Dit was voor hem zijn eerste grote toernooi van deze allure. De vraag is natuurlijk hoe het hem volgend jaar met meer ervaring en een bijgespijkerde speelstijl afgaat.

evo2016

EVO is een toernooi voor elke fighting-game liefhebber. Helemaal omdat dit jaar de finale werd gehouden in stadion-vorm in Mandalay Bay waar het ook nog eens werd uitgezonden op ESPN2 Live. Met 2 miljoen unieke kijkers is ook dat een succes gebleken en lijkt het genre in de eSports definitief door te breken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments