Red Dead Redemption 2 staat op het punt van uitkomen. Dan Houser, oprichter van Rockstar Games, gaf pas geleden een interview over de game en daar kwam deze informatie uit.

Dan Houser en zijn broer Sam hebben Rockstar Games in de 90er jaren opgericht uit de overblijfselen van BMG Interactive, het bedrijf waar Dan en Sam werkten. In 2002 nam Take Two de studio Angel Studios over en zagen direct wel brood in een van hun afgeblazen projecten, Red Dead Revolver. Angel Studios kreeg een nieuwe naam, Rockstar San Diego en zij brachten deze game alsnog in 2004 uit. Hoewel deze game geen mega-succes was heeft Rockstar toch besloten om de serie door te zetten en een open-wereld spel te maken in dezelfde setting. Zoals we weten is Red Dead Redemption een ongekend succes gebleken. En het succes was groot genoeg om plannen voor een volgende Red Dead te maken.

Graham Greene

Begin 2011 begon Dan gesprekken met Rockstar San Diego over deel 2 van Red Dead Redemption. Hoe ging het eruit zien, wie zouden de characters zijn. Later in dat jaar werden de lijnen in de game duidelijker en tegen de herfst van 2011 waren de ruwe scripts van veel van de missies gereed. Het uiteindelijke script van het hoofdverhaal beslaat nu 2000 pagina’s. Maar als je alle side missions en extra dialogen erbij optelt dan zou de stapel papieren bijna 2,5 meter hoog zijn. Het tot leven brengen van dit script heeft 2200 dagen aan motion-capture werk gekost. Hieraan hebben 1200 acteurs meegeholpen waarvan er 700 ook echt tekst hadden. Dan geeft aan dat zij hierdoor de grootste werkgever voor acteurs in de regio New York waren. Een van de bekendere acteurs is Graham Greene, de native-American die een Oscar-nominatie ontving voor zijn rol in Dances with Wolves.

Het oppoetsen, herschrijven en editten van dit alles is een gigantisch werk geweest. Meerdere werkweken van 100 uur waren geen uitzondering. De uiteindelijke game bevat 300.000 animaties en 500.000 zinnen. Het heeft geresulteerd in een goed en natuurlijk aanvoelende game-ervaring.

Ondertussen is ook al bekend hoeveel ruimte de game op je HD gaat innemen. Voor de Xbox One moet je zo’n 88GB gaan reserveren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments