‘I’M GONNA RIP YOUR HEAD OFF AND SHIT DOWN YOUR NECK’, aldus Duke. Wie kent ze niet, de oneliners van deze grove baas. Wat zal er gebeuren met de franchise na Duke Nukem Forever? Als het aan Gearbox ligt, gaat het verder.

De titel Duke Nukem Forever kwam in 2011 uit, na vijftienduizend jaar uitstel. Het was een vermakelijke game, maar niet meer dan dat. Terug in de jaren ’90 was Duke Nukem nog de titel die echt op het gebied van interactie vooruitliep en anno 2011 was dat natuurlijk al weer standaard geworden dat je met allerlei objecten in je omgeving kon klooien. Nog even voor de grap, hieronder de trailer uit 1998.

Niet voor niets

De baas van Gearbox Studios, Randy Pitchford, heeft gezegd dat hij wilt werken aan een nieuwe Duke Nukem game, bijgestaan door een andere developer. Ze hebben toen niet voor niets de franchise rechten overgenomen.

[quote_center]’Ik heb niet de franchise binnen gehengeld om mensen enkel Duke Nukem Forever te laten spelen’ legt Pitchford uit. ‘Dat was meer de prijs die ik moest betalen om Duke Nukem als geheel nog een kans te geven in de toekomst.'[/quote_center]

Op dit moment is Gearbox erg druk met allerlei titels, vandaar dat ze een extra ontwikkelaar nodig hebben. Het is wederom, net als Dead Island 2, een soort veiling: ‘wie biedt, wie biedt meer?’ om Duke Nukem te mogen maken. Het is ook nodig om de franchise op een andere manier leven in te blazen. Het hoeft niet zo oppervlakkig als Duke Nukem Forever, maar ook niet diepgaand, want het gaat om Duke.

DNF_Cycloid

De titel van 2011 werd natuurlijk ook geteisterd door de status die de game inmiddels had gekregen (legendary) en dat viel uiteindelijk voor veel mensen tegen. Ikzelf verwachtte er weinig van, dus heb de game toen ook voor 20 euro gekocht en dat was prima te behappen. Geen hoogstaande gameplay, wel grappig met alle oneliners en lekker hersenloos knallen zoals ik dat in 1998 gewend was. Toch hoop ik dat er wel een nieuwe game komt, van een ontwikkelaar, die een eigen visie voor Duke Nukem heeft. Zo lang ik maar nog steeds met blote vuisten een gigantische robot te lijf kan gaan, vind ik het prima.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties