Je avatar staat voor meer dan een plaatje. Het is wie je bent in Xbox Live, hoe je er bekend staat.

Sommigen maken een gelijkend mannetje of vrouwtje van zichzelf, sommigen laten zien waar ze vandaan komen of welk team ze aanmoedigen. Sommigen denken dat het altijd carnaval is en komen steevast in een bananenpak in beeld. Maar wat nu als jouw zelfbeeld totaal anders is dan wat wij als gemiddeld ervaren? Je zit bijvoorbeeld in een rolstoel of hebt een andersoortig zichtbare handicap. Voor die eerste groep was er geen keuze dan een lopend en springend mannetje van zichzelf te maken of te kiezen uit de saaie template plaatjes. Als iemand die al meer dan 25 jaar werkzaam is in het Speciaal Onderwijs en dus dagelijks met jongeren te maken heeft die inderdaad nooit een stap gezet hebben, weet ik dat dit voor hen gewoon raar aanvoelt en misschien zelfs wel wat pijnlijk is.

Xbox kreeg wel vaker verzoeken over dit onderwerp en pas geleden vroeg een Twitteraar het maar weer eens aan Xbox en binnen no time hadden zowel Phil Spencer als Mike Ybarra persoonlijk teruggeschreven.

En zie hierboven het resultaat. Twee prachtige avatars met een wel hele gave rolstoel. Ik denk dat er vele gebruikers met een beperking zijn die dit wel heel erg cool vinden. Eindelijk een avatar die hen daadwerkelijk laat zien zoals ze zijn. Top gedaan Xbox!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments