Dit jaar is schijnbaar het jaar waar virtual reality (VR) het helemaal moet gaan maken en waar apparaten als Oculus Rift, Vive Pre en ANT VR uitkomen. Leuk, maar zonder games wordt het niet spectaculair. Wat als er nou een MMO game in ontwikkeling is waar virtual reality echt goed wordt gebruikt? Hopelijk is Wizard Online het antwoord. 

Ik weet niet of jullie wel eens anime kijken, maar series als Sword Art Online vind ik altijd wel leuk omdat er apparaten in voorkomen waar mensen compleet in een game kunnen bestaan door middel van virtual reality machines. Gewoon een full body virtual reality à la Matrix! In de anime Sword Art Online doen mensen een helm op en daarna loggen zij in met hun character in een MMORPG. Wat als wij dat punt nou ook ooit bereiken? Dat je elkaar online de dikste high five ever kan geven en het ook voelt. Lijkt mij fantastisch. Er is nu een game in ontwikkeling met virtual reality als focus: Wizard Online.

wizard2

Denk aan Harry Potter meets World of Warcraft waar je kan rondlopen en echt interactie met je handen en gezichtsveld hebt. Met Wizard Online kan je zelfs dingen als de Leap Motion Controller gebruiken om één op één jouw handbewegingen in het spel te integreren. Later komt er ook support voor Oculus touch, PS Move en Kinect (heuh, die was toch dood?) Het houdt daar niet op, neen. Zelfs apparaten als de Virtuix Omni en 3DRudder worden later ondersteund zodat je ook echt kan rennen in je huiskamer om in de game ook te rennen (als dit echt betaalbaar wordt, dan heb ik mijn nummer één apparaat om af te vallen in huis!) Maar wat moet je dan doen in het spel?

wizard1

Gameplay – Permadeath in een MMO?

In Wizard Online ben je een soort Gandalf met een staf en zwaard. Je kan zelfs vliegen in het spel, met een bezemsteel of draak. Bepaalde bazen als Satan (serieus?) of Baphomet (gezondheid) kunnen jouw character gewoon voorgoed doodmaken. Permadeath in een MMO? Gewaagd! Het gaat zelfs verder, want als Satan de wereld betreedt en allemaal dorpen kapotmaakt, dan moeten spelers hem tegenhouden, anders maakt hij echt de wereld kapot. Dit resulteert dan in een heuse ‘server death’. De wereld leeft dus! Ik vind dit echt een heel tof concept. Je moet wel samenwerken als je wilt blijven leven. Het zou alleen wel zuur zijn als je level 50 bent en ineens doodgaat. Then again, als je dan iemand ziet rondlopen die level 100 is, heb je instant respect omdat hij al zo lang leeft.

wizard3

Er komen ook servers waar permadeath en server death niet aanstaan, zodat je gewoon door kan spelen. Maar het concept verdient wel respect. Als spelers namelijk na een tijdje niet meer inloggen en er te weinig strijders zijn tegen de grote bazen, resulteert het in een server death. Dit stimuleert spelers wel om hun vrienden erbij te halen, ‘want ik wil niet dood’. Op deze manier blijven spelers wel echt gebonden aan het spel en dan niet op de vieze dagelijkse quests manier waar je eindeloos blijft grinden.

Wat vinden jullie? Leuk concept of gaat het niet werken?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments