In januari maakte Microsoft al bekend dat het universele apps naar de Xbox One zou gaan brengen, maar een demonstratie van hoe dit er uit zou komen te zien, konden ze toen nog niet geven. Vandaag is daar een verandering in gekomen. Op het Mobile World Congress in Barcelona liet Kevin Gallo, Microsoft’s technical lead for Windows universal apps, tijdens een developer event een Windows 10 app draaien op oa. de Xbox One. Hij demonstreerde een demo app die gemaakt was voor zowel PC’s, mobiele telefoons en de Xbox One.

hostedwebappsstory2_1020.0[1]

Deze demonstratie was een onderdeel van een bredere concept die zij aan developers wilde tonen. Het concept bevat een schaalbare en aanpasbare user interface voor Windows 10 die het makkelijker maakt om universele apps te maken voor alle eerder genoemde devices. Gallo liet nog niets los over het tijdstip waarop deze user interface voor developers te gebruiken zal gaan zijn, maar het lijkt er op dat Microsoft klaar is om developers apps te laten ontwikkelen voor de Xbox One. Concrete plannen zullen in april bekend gemaakt worden tijdens de komende Build developer conference en verwacht wordt dat ontwikkelaars al deze zomer van start kunnen gaan met het maken van apps.

Dus in de nabije toekomst zal je bijvoorbeeld je mail of agenda gewoon op de Xbox One kunnen openen en wordt het steeds meer een multifunctioneel apparaat die in staat is met andere apparaten in je huishouden te synchroniseren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties