In tijden van crisis en social distancing heeft de XBNL-community een manier gevonden om toch met elkaar verbonden te blijven. Samen worden nieuwe games als Call of Duty Warzone gespeeld, The Division 2 Raid wordt ‘geprobeerd’ en er worden op onze Discord 1 april grappen met de redactie uitgehaald. Afgelopen week ontstond het idee vanuit de community om een DiRT Rally 2.0 Championship te organiseren. Wil je nog mee doen? Dat kan!

DiRT Rally 2.0 is één van de betere rally sims van deze generatie consoles en is ook door de redactie goed beoordeeld, zoals je hier hebt kunnen lezen. De game zit bovendien sinds september 2019 in de Xbox Game Pass en wordt steeds meer door de XBNL-community gespeeld.

Op onze Discord ontstond het idee om deze game met elkaar te gaan spelen. Het was op initiatief van Remy om een kampioenschap in elkaar te gaan zetten. Een kampioenschap dat toegankelijk voor nieuwelingen waarmee zij vertrouwd met deze pittige racegame kunnen worden.

Community member MrGeefNess scheurt door de landschappen van Nieuw Zeeland

Hoe kan ik deelnemen aan het kampioenschap?

De organisatie van de komende wekelijkse championships ligt in handen van Remy (GT: RemyAMS) en hij geeft het volgende aan:

DiRT Rally 2.0 is een pittige game. Het is wel een game waarbij je al doende leert. De game is momenteel voor een prikkie te koop en bovendien beschikbaar in de Game Pass.

Gedurende de maand april kun je wekelijks deelnemen aan een XBNL-community Championship. Deze zal bestaan uit 2 locaties per week, bestaande uit in totaal 12 stages. Dit komt neer op een totaal van ongeveer 60 – 120 minuten racen. Afhankelijk van de locatie en hoe snel je uiteraard bent.

Hier ging het nog redelijk bij CH3F NL.

Remy geeft aan dat er een aantal dingen moeten gebeuren voordat je klaar bent:Stap 1: Download de Game in de Game Pass of schaf deze aan tijdens de lente sale.

Stap 2: Start de game op.

Stap 3: Registreer je als gebruiker via deze link.

Stap 4: Join onze club via deze link.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen dan kun je deelnemen aan de championships. Dat is bij DiRT Rally 2.0 door de verschillende menu’s even zoeken. Als je onderstaande instructies uit de video volgt dan moet het echter geen probleem zijn.

Bovenstaande stappen zijn vrij snel te doorlopen en in een kwartiertje ben je klaar om te gaan!

We beginnen met relatief makkelijke stages, een goed bestuurbare auto en stellen de omstandigheden waaronder je racet wat bij. Dan kan iedereen er goed in komen. Ook houden we er met de keuze van locaties en stages rekening mee dat je niet verplicht wordt om betaalde DLC te downloaden. Zo zal er in het begin gereden worden in de H1 klasse dus voorwielaangedreven auto’s met 100 pk.

Het is verder goed om te weten dat je iedere stage maar één keer kunt rijden. De totale eindtijd van alle stages wordt bij elkaar opgeteld en op basis hiervan wordt aan het einde van de week de winnaar bepaald. Uiteraard kun je wel in de time trial-mode de stages zo veel oefenen als je zelf wilt. Het kan in het begin handig zijn om dat te doen, want dan kun je vertrouwd raken met de auto en het parkoers.

Vanaf maandag 6 april zullen de championships beginnen. Het is mogelijk om je op ieder moment bij de club te voegen. Op Discord hebben we een apart subkanaal aangemaakt. Vraag hier gerust om advies, deel je ervaring en post je screenshots! Have fun en may the odds be forever in your favor!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments