Afgelopen weken hebben een aantal, tot op de tanden gewapende, elite members van XBNL zich aan de Operation Dark Hours Raid van The Division 2 gewaagd. Benieuwd hoe hen dat is vergaan? Check het hier!

Sinds de Warlords of New York uitbreiding bruist het weer in de straten van Tom Clancy’s The Division 2. De XboxNederland-clan, die inmiddels 41 leden telt, koerst in hoog tempo richting clan level 30.

Ben jij al bij de XboxNederland-clan aangesloten?

De verschillende DLC-missies worden met elkaar gedaan en members worden in het levelen van hun Gear geholpen. In menig XBNL Party chat gaat het de laatste weken alleen nog maar over de leuke en minder leuke kanten van de grind die The Division 2 te bieden heeft. Op een onbewaakt moment werd geopperd om de Raid weer eens te gaan proberen. En zo hadden we in no time 8 highly trained agents die stonden te popelen om van start te gaan. 

Plata O Plomo

De XBNL-community is een vredig (niet te verwarren met vreedzaam) clubje gamers. Het was dan ook op initiatief van RemyAMS om middels onderhandelingen met de Blask Tusk er uit te komen. Immers, als er geen geweld gebruikt hoeft te worden, waarom zouden we dat dan doen? Op eigen initiatief reisde hij in zijn uppie richting Washington National Airport af, om aldaar het legendarische voorstel ‘Plata O Plomo’ te doen. Het gerucht gaat dat hij niet veel verder kwam dan het aanmeren van zijn bootje. Oke dan, Plomo it is en een oproep werd gedaan om de Clan voor de Raid bij elkaar te krijgen. 

Agents, call for backup!

Al snel sloten trouwe XBNL-members als Flower Power en PixelWitcher zich aan en maakten zij anderen enthousiast om ook mee te doen. Nieuwkomers als PitbullChick, SortableQuil27, The Dutchman404 en Mitchking lieten hun loyaliteit aan de XboxNederland-clan blijken. 

De XboxNederland-clan is altijd goed georganiseerd!

In de week van vrijdag 20 maart (Raid night) werden de nodige strategieën op onze Discord gedeeld. In een rap tempo werd waar nodig de Gear-score nog even flink opgekrikt. Tijdens deze gezamenlijke expedities werd duidelijk dat het met de taalbarrières tussen de Zuid Limburgers en onze Rotterdamse en Haagse achterban wel mee valt. Beiden blijken namelijk Raid als Reet uit te spreken en dus konden de tolken afgebeld worden. Iedereen was er klaar voor. Op D-Day liep de spanning in ons Discord-channel behoorlijk op en werden last minute Raid filmpjes en uitgebreide analyses hiervan gedeeld.

Hold the lines

Na wekenlang de Gear te levelen en veelal overpowered door DC te lopen, was de aankomst op Washington Airport bepaald geen warm bad waarin we terecht kwamen. De kogels vlogen ons niet allen om de oren, maar ook door onze vesten. De strategie ‘guns blazin’ werd bijgesteld door een meer hide and seek-approach die succesvol bleek. 

Na een goed uur stonden we dan eindelijk oog-om-oog en tand-om-tand met Boomer, een van de eerste bosses. Hier kan ik van alles over schrijven, maar de eindconclusie was dat we kansloos waren. En zo werd de Raid night om 01:30 uur gestopt, nadat het huiswerk voor de volgende week door werd gesproken. 

Een 2e poging

Op vrijdag 27 maart deden we een nieuwe poging. Dit keer aangevuld met senior elites als Veldje63, RapidWarrior54 en IceC5be. Acht man sterk met gezamenlijk meer dan 1500 uur The Division 2 ervaring. Dat moet dan toch wel goed komen? 

De ervaringen van vorige Raid zorgden ervoor dat we soepeler dan een mes door een pak boter voorbij het eerste deel kwamen. Al snel kwamen we dus bij Boomer aan. Na een half uur liep de strategie soepel en deden we alles dat het handboek voorschrijft. We kregen Boomer een aantal keren op de knieën, maar dat bleek toch niet vaak genoeg om hem te verslaan. Iets na middernacht staakten we dan ook de Raid.

Pijnlijk…!

Hoewel ik de optie open wil houden om de rise and fall van de XboxNederland-clan in de Raid aan een gebrek aan skills toe te schrijven, denk ik echter dat de kritiek uit 2019 nog steeds geldt. De Raid blijkt nagenoeg onmogelijk om op de console te voltooien. Er gaan geruchten dat er aan een patch gewerkt wordt om de balans te verbeteren, maar of dat ook binnen aanzienlijke termijn gaat gebeuren is nog maar de vraag. We gaan het zien! En tot die tijd hangen we gewoon lekker met de XboxNederland-clan in NYC en DC rond. Wil je met ons mee grinden? Join ons dan gerust op Discord en word van de clan lid!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments