Waar Playstationbezitters rekening houden met een adviesprijs van 80 euro voor een game, is die onzin ons eigenlijk bespaard gebleven. De ‘Series’ versie van NBA 2K kwam in de buurt. Electronic ‘It’s in the game’ Arts tikt hem aan hoor. Tachtig euro voor de standaard editie voor de Series S en X. En er is meer slechts nieuws.

Het gerucht gaat dat met de 2022 editie van PES een free-to-play model wordt gehanteerd. Journalist Andy Robinson denkt dat Konami de concurrentie met EA aan wil gaan met deze toch wel gewaagde zet. Want hoewel menig purist van mening is dat PES de betere gameplay heeft, ziet Konami dat niet terug in hun verkoopcijfers. Door de game gratis aan te bieden kan eenieder zelf bepalen of de game werkelijk harten weet te winnen.

Of hier waarheid in zit en hoe het verdienmodel van Konami er uit gaat zien, daar kunnen we op dit moment enkel naar gissen. Voor het seizoen 2021 komt Konami met een redelijk schappelijk geprijsde update van de 2020 editie van de game. Nieuwe shirtjes, dat soort zaken. Het geeft wel aan dat ze aan het experimenteren geslagen zijn.

Electronic Arts geeft daar geen blijk van. De prijs van hun jaarlijkse release wordt nog eens flink opgedreven. Eigenlijk omdat ze er mee weg kunnen komen. Een kwestie van vraag en aanbod. Ze zullen allerlei argumenten hebben om de nieuwe prijsstelling te verantwoorden. Maar dat is allemaal gelul. Of je de game het geld waard vindt, dat is een ander verhaal. Veel spelers zullen wederom genoeg lol hebben van hun investering om de extra inleg te kunnen verantwoorden.

Vuisten in de lucht! Woede om deze wanpraktijken. Grappig feit: als je alle getallen hier in beeld optelt dan kom je op 80 uit. Leuk gevonden van EA.

Zou EA het ook gedaan hebben als Pro Evolution Soccer veel gespeeld zou worden? Wellicht leren we met een paar jaar wat het antwoord op die vraag is als het gerucht van Andy Robinson op waarheid berust.

De Ultimate Edition van FIFA 22 omvat zowel de Xbox One als de Series X|S versies van de game. Is de 100 euro die EA voor deze editie vraagt jou nou teveel van het goede, let dan goed op welke editie je aanschaft. Het is namelijk gebleken dat bezitters van de Standard Edition van FIFA 22 voor de Xbox One geen recht hebben op een upgrade naar de Xbox Series X|S versie. Ofwel: smart delivery wordt door EA niet ondersteund.

Via backwards compatibility zou je als Series-eigenaar de Xbox One versie wel kunnen starten, maar die is dus niet geoptimaliseerd voor je hagelnieuwe console. Nee, als je later toch de overstap naar de Series S of X maakt dan moet je het volle pond betalen. Geen gunstig geprijsde upgrade voor iets wat volgens ons en Microsoft gratis zou moeten zijn. Opvallend, want met de basisversie van FIFA 21 had je wel recht op de Xbox One en Series versies van de game. En zo lukt het EA maar niet om hun slechte reputatie van zich af te schudden. Maar dat is ook niet nodig, zolang we maar blijven kopen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments