Als er één game franchise is die al jaren schaamteloos wordt uitgemolken door luie ontwikkelaars, dan is het wel Dynasty Warriors. Nu komt deel 9 er aan, maar zal het verandering brengen?

Mijn antwoord is ‘nee’. Al zou de ontwikkelaar ons grote dingen beloven, het is nog steeds ‘nee’. Dynasty Warriors is een franchise waar amper vernieuwing in zit en waar al jaren oude engines worden gebruikt voor de graphics en de niet bestaande physics. Er blijven hele legers uit het niks ontstaan, er is nog steeds geen emotie te vinden op soldaten hun hoofden en om het hele spel nog makkelijker te maken staan de soldaten ook nog eens stil zonder een gevecht te bieden. Elke game is de laatste 10 jaar al hetzelfde en alleen door de verkopen in de Aziatische landen, bestaat dit spel nog.

Dynasty wattes?

Even een korte uitleg voordat je denkt ‘Niels, waar the fuck heb je het over?’. Dynasty Warriors is een vechtspel waar je complete veldslagen kunt uitvoeren ten tijde van drie grote oud-Chinese rijken die tegen elkaar vechten. Tijdens een potje Dynasty Warriors moet je een veldslag winnen door alle bevelhebbers van de tegenstander uit te schakelen en de uiteindelijke baas van het level te vermoorden. Alvorens je bij de eindbaas bent, moet je honderden (of duizenden) soldaatjes kapot maken. Hoe meer soldaten je molt, hoe meer ”Musou” je krijgt zodat je nog meer mannetjes snel kunt slachten. Het klinkt allemaal saai, maar het kan nog best wel vermakelijk zijn zo nu en dan. In co-op is het ook wel grappig.

Nu komt dus deel 9 en dit deel moet een wedergeboorte van de serie zijn. Ten eerste zal het ”open-wereld” worden, want dat schijnt tegenwoordig niet anders te kunnen (welkom in 2016, Koei Tecmo, waar ”open wereld” al vijftien jaar wordt geïmplementeerd). Spelers kunnen dus steden in en uit en rondhuppelen op hun paarden. Heel China is digitaal nagemaakt uit die tijd, maar verwacht geen detail (het blijft Dynasty Warriors). Hiernaast wordt de manier van vechten anders. Waar ”X” normaal een standaard aanval was, willen ze nu meer uitdaging creëren.

Eerst zien, dan geloven

De laatste twaalf jaar heeft er amper vernieuwing in de serie gezeten en deze ”open wereld” aanpak is dan misschien een positief puntje. Ik geloof er gewoon nog niet in. Die hele game draait op een engine van de originele Xbox-generatie en alles is gewoon slecht vorm gegeven. Het hele concept ”open wereld” zal de franchise niet redden voor mij, als het ook niet gaat verbeteren qua physics, animaties, textures, modellen, effecten, etc. De hele grafische stijl moet terug naar de tekentafel en er moet echt eens een moderne engine onder de motorkap. De setting van Dynasty Warriors is namelijk prachtig en natuurlijk zal het hersenloos slaan blijven, maar de manier waarop dat wordt gepresenteerd kan wel anders.

Wie weet wat deel 9 ons brengt, maar voor mij blijft het eerst zien en dan geloven. Hier nog even een nietszeggende teaser.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties