Hi dames en heren. We zitten alweer in de laatste maand van het jaar. Afgelopen kwartaal is de stroom van blockbusters weer langs geweest en deze zal voor ons in Nederland extra speciaal zijn geweest omdat de Xbox One eindelijk uitgebracht werdt in ons kikkerlandje. Reden voor ons om allemaal terug te blikken op 2014 en onze beste en slechtste game te herdenken.

far-cry-4-map

Mijn beste game

Ik begin altijd graag met goed nieuws, dus laten we daarmee beginnen. Mijn beste game dit jaar was toch wel Far Cry 4. Dit ondanks de hevige concurrentie van het prima Shadows of Mordor en het feit dat de game heel veel een op een had overgenomen van Far Cry 3. Maar Holy Moly mensen, wat was het toch weer heerlijk om de grote open wereld die Kyrat heet te verkennen. De gameplay deed nog steeds alles goed, logisch natuurlijk aangezien we deze kende uit zijn voorganger. Het verhaal was echter wel beduidend minder en men deed zijn beste om met de geniale, gestoorde Pagan Min de nog ziekere Vaas te overtreffen, iets wat ze in mijn ogen echter niet gelukt is en wat ze denk ik ook nooit gaat lukken. Het verhaal was echter boeiend en de hoofdpersoon genaamd Ajay Ghale was interessant om mee te spelen.

Dit waren voor mij echter niet de hoofdredenen om Far Cry 4 tot mijn beste game van het jaar te benoemen. Nee, dat was toch wel het feit dat deze game je vast weet te houden tot het einde en voor puur vermaak zorgt. Ik heb 40 uur in Far Cry gestoken, iets wat ik tegenwoordig in veel games niet vol hou omdat ze na een verloop van tijd niet meer boeiend en zeer herhalend zijn.

De sidequests in deze game zijn echter enorm leuk om te doen en zorgen voor puur vermaak en met de humor die men er in heeft gestoken, kon ik  een glimlach zo af en toe niet onderdrukken.
De mooiste momenten had ik toch wel met die twee flapdrollen genaamd Yogi en Reggie. Die mafkezen stopten je vol met drugs waarna je hele zieke dingen mee maakte in de game. Plots gedropt worden in een grot vol beren of op een jetski over het water raggen terwijl je overal alle kleuren van de regenboog zag en Ajay hardop hoorde vragen:’ What the fuck did they give me this time?’ Gewoon in een woord HILARISCH.

Ook het feit dat je de open wereld van Kyrat van boven nog beter kan verkennen met de nieuwe gyrocopter en de wingsuit, zorgen voor leuke, toffe en afwisselende momenten. Daar komt bij dat we nu ook nog eens verwend werden met missies die zich hoog in de besneeuwde bergtoppen afspeelden.

Je hoort (of leest) het wel: deze game biedt afwisseling, humor, replay value en was bij mijn playthrough VOLLEDIG BUGVRIJ!! Zucht, ik vrees dat we minimaal 2 jaar moeten gaan wachten op Far Cry 5 maar ik hoop zo dat ik ongelijk heb.

Mijn slechtste game

arno

Helaas is mijn slechtste game ook een game van Ubisoft. En niet zo zeer omdat hij zo verschrikkelijk slecht is, maar omdat hij heel veel verwachtingen niet waar maakte, dit terwijl het een hele grote franchisegame is en geplaagd werd door vele bugs.

Ik kan het nu natuurlijk gaan hebben over Watch Dogs of Destiny, maar helaas heb ik het over Assassins Creed Unity. Ja, ik weet dat we straks als excuus van Ubisoft een gratis DLC krijgen en de season passhouders een gratis game naar keuze, maar kom op Ubi. Zulke fouten had ik van jullie niet verwacht. De game werd in het voorjaar al drie weken uitgesteld en dan nog zit de game bij de release vol fouten.

Denk aan de no face bug en de stroom aan klachten over gamers die met hun assassins dwars door vloeren heen zakten. Aangezien dit de eerste Assassins Creed was die alleen maar op de next gen verscheen en ook nog eens een veelbelovende coöp-mode had, dacht ik (en ik denk heel veel gamers) dat we een van de beste Assassins Creeds aller tijden mochten gaan verwelkomen. Als beloning voor het uitstellen was het in het begin echter niet mogelijk om een potje samen coöp te doen omdat de Uplayservers er constant uit lagen.

Het was nog meer drama dan een aflevering van GTST op vrijdag. Zo’n beetje een van de weinige dingen die men nog goed heeft gedaan was de introductie van het nieuwe afdalen en het sluipen, want die nieuwe hoofdpersoon genaamd Arno was gewoon een manneke die de boel bedonderde. Ten eerste deed men met Arno veel te veel hun best om hem op de legendarische Ezio Auditore da Firenze te laten lijken en ten tweede moest Arno een Fransman voorstellen terwijl hij alleen maar Engels sprak zonder een Frans accent. Weten we dat heerlijke Italiaanse accent nog van Ezio? Juist. Dat had Arno ook moeten hebben maar dan in het Frans.

Afijn, ook Assassins Creed kreeg concurrentie van het overhypte Watch Dogs en Destiny. Ik heb echter Assassins Creed gekozen omdat deze deel uit maakt van een hele grote franchise die ontworpen is door een ontwikkelaar die al jaren ervaring heeft met deze serie dat ik er niet bij kan dat men zoveel grote, amateuristische fouten heeft kunnen maken. Neem hierbij dat de game al een keer was uitgesteld en je hebt de chaos compleet. Wel vind ik dat Ubisoft krediet verdiend voor het feit hoe ze het nu goed maken, maar daar kwam een week later al weer het uitlekken van Assassins Creed Victory bij.

Ubisoft, jullie hebben mij zowel heel veel plezier met Far Cry 4 geschonken dit jaar als heel veel irritaties met Unity. Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en kijk reikhalzend uit naar Rainbow Six Siege en Assassins Creed Victory.
Please don’t make the same mistakes again in the next year!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties