Wil je meer uren in Disney Dreamlight Valley doorbrengen? Die kans krijg je meerdere keren dit jaar. De ontwikkelaar van Disney Dreamlight Valley (Gameloft) heeft bekend gemaakt wat er op de planning staat.

Gameloft heeft zojuist de A Rift in Time expansion pass onthuld, met daarin de roadmap voor Act 2 in de lente en Act 3 in de zomer. Deze expansion markeert de eerste betaalde toevoeging aan Disney Dreamlight Valley en werd op 23 december gelanceerd. Ik was er niet super enthousiast over omdat de het grindgehalte echt veel te hoog was. Zeker aan het begin van de uitbreiding gaat het vrij traag en moet je echt simpele dingen 1000 keer doen om enigszins genoeg resources te krijgen om naar het volgende gebied te gaan.

Gameloft bracht Disney Dreamlight Valley aanvankelijk uit in early access in 2022 voor bijna alle platforms, met een volledige release in december 2023. Het spel is een soort life simulator zoals Animal Crossing maar dan met geliefde Disney- en Pixar-personages. Als een live service game wordt Disney Dreamlight Valley regelmatig bijgewerkt met zowel gratis content als betaalde uitbreidingspassen. Maar dat was niet het plan. De game zou eerst gratis worden, een free to play-game. Disney rook echter geld en besloot om betaalde uitbreidingen uit te brengen. Dat is echt zonde en zeker als de uitbreiding dus een nieuwe lange grindfest is. Helaas hebben ze wat mij betreft de plank hiermee mis geslagen terwijl het nieuwere en modernere verdienmodel naar mijn mening veel meer potentie had.

A Rift in Time

De eerste expansion pass voor Disney Dreamlight Valley is A Rift in Time, waarvan de overige Acts onlangs zijn onthuld in de roadmap. Act 2 introduceert The Spark of Imagination in de lente van 2024, waarbij spelers naar Ancient’s Landing worden geleid om een ”very lucky villager” te ontmoeten. Act 3, gepland voor de zomer, zal Treasures of Time bevatten, waarbij spelers voor de laatste keer Jafar zullen confronteren.

Jafar, een van de bekendste schurken van Disney, maakte zijn debuut in A Rift In Time. Hij bedriegt de speler in eerste instantie om hem vrij te laten, om later zijn ware aard te onthullen (uiteraard). Jafar voegt zich bij andere schurken zoals Ursula, Scar en de belangrijkste antagonist van het spel, de Forgotten. Met de toevoeging van Jafar zijn er mogelijkheden om in toekomstige updates nog meer schurken toe te voegen. Een waarschijnlijke kandidaat hiervoor is Hades in Disney Dreamlight Valley.

Voor de gratis updates lijkt het er op dat we wellicht Mulan krijgen en Tiana van Princess and the Frog. Gelukkig blijven er dus nog gratis updates komen naast de betaalde uitbreiding.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties