Naar aanleiding van het tijdelijk verwijderen van Far Cry 4 uit de Xbox Store, zonder dat hier vanuit Microsoft iets over was aangekondigd, heeft het bedrijf een verklaring uitgebracht over de DRM op de Xbox One.

Meerdere spelers waren namelijk verrast over het verdwijnen van de game uit de Xbox Store waardoor hij voor veel spelers die het spel digitaal hadden staan, niet meer speelbaar was. Dit zorgde voor vragen omtrent de DRM die Microsoft zou hanteren.

xbox one locked

DRM

DRM oftewel Digital Rights Management is het systeem waar de rechten van het bezit en gebruik van een spel in zijn geregeld. Bij de aankondiging van de Xbox One waren er veel vragen rondom de strakke regels die Microsoft zou hebben omtrent de DRM. Zo zou er, om met de One te kunnen spelen, elke 24 uur ingelogd moeten worden en zouden 2hands games niet speelbaar zijn. Dit om aan te geven dat een uitgever met de DRM heel veel macht in handen heeft en dus kan regelen dat jij een game ineens niet meer kan spelen omdat zij er een restrictie op zetten.

IC214073[1]

De angst dat het wegvallen van Far Cry 4 en de problemen die de spelers van het spel hierdoor kregen, een voorbode was van misschien wel een verandering in de DRM, was dus niet geheel ongegrond. Phil Spencer van Microsoft had eerder dit jaar al laten weten dat hij erkende dat Microsoft de kwestie rond het inloggen en de 2e hands games niet goed had gecommuniceerd.

Dit verklaart dat Microsoft nu al redelijk snel met een verklaring komt omtrent de Far Cry kwestie waarin ze laten weten dat het wegvallen van Far Cry 4 een fout was, die ondertussen is hersteld, die niets met een verandering in de DRM te maken heeft. Microsoft laat weten dat games die digitaal zijn gekocht altijd speelbaar en downloadbaar zullen blijven, ook als ze niet meer in de Xbox Store aanwezig zijn. Ze blijven altijd in je downloadgeschiedenis zichtbaar. Dit is vergelijkbaar met het systeem wat de Xbox 360 gebruikt. Dit is alvast een geruststelling maar het blijft griezelig dat men blijkbaar ergens anders kan beslissen dat de door jou gekochte game niet meer te spelen is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties