Bah! Denk je net dat de hele storm rondom microtransacties een beetje is gaan liggen, krijgen we dit weer! Devil May Cry 5 krijgt een systeem waarmee je met echt geld jouw upgrades kunt betalen. Microtransacties dus. Maar is dit echt erg?

Eén ding is zeker, het zijn in ieder geval geen loot boxes! Geheel nieuw is dit systeem trouwens niet in Devil May Cry. De special editie van deeltje 4 had al een soortgelijk microtransactie-systeem. Maar dat het nu terugkeert in deel 5 na al die kritieken op loot boxes en überhaupt upgrades kopen in een game, is vrij opvallend!

Rode bolletjes te koop!

Hetgeen waar het om gaat in Devil May Cry, zijn de rode bollen waarmee jij upgrades kan kopen voor jouw personage. In Devil May Cry 5 zal het dus een optie zijn om deze rode bollen gelijk met jouw centen te kopen i.p.v. in-game tijd besteden aan het verzamelen van deze bolletjes. De ontwikkelaar Capcom geeft aan dat het hiermee opties wil bieden aan de spelers die wel centen hebben, maar geen tijd.

Het is ook vrij grappig dat de ontwikkelaar aangeeft dat ze de moeilijkere upgrades ook duurder zullen maken zodat er een vorm van balans blijft. Dit is natuurlijk een gebied waarmee Capcom gigantisch op z’n bek kan gaan, want als je de spelers zonder centen echt heel lang laat spelen voor hun rode bollen, dan stimuleer je in feite de aankoop. Dan is dus microtransacties gewenster dan uurtjes gamen.

Voor de gamers met centen

Een goede balans is ook precies de reden dat ik het niet heel erg vind dat dit in Devil May Cry 5 komt. Stel dat ze de balans intact houden en dat het gewoon menselijk blijft hoeveel uur je moet besteden aan upgrades, dan vind ik het niet erg dat de gamers met centen dit kunnen kopen. Degenen met minder uurtjes, maar meer centjes hebben dan een voordeel. Het wordt wel erg als het een Star Wars Battlefront 2 verhaal wordt, maar dan met microtransacties voor upgrades in plaats van loot boxes. Kortom, het stimuleren van geld besteden omdat het in-game veel te lang duurt om iets te krijgen. Als Capcom deze kant op gaat, dan hoop ik dat ze net als EA Games ook hard op hun bek gaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties