Het seizoen der triple-A titels is allang begonnen en wat genieten we van Halo 5, Star Wars: Battlefront en de avonturen van Lara in Rise of the Tomb Raider. Microsoft zit echter ook niet stil, en dan met name voor de developers in de dop.

VSOintegrationPortal

Omdat menigeen een console of game zal kopen of krijgen voor de feestdagen, zorgt dat ervoor dat game development een stuk lucratiever kan zijn. Dankzij Microsoft maakt het binnenkort niet meer uit hoeveel mensen je in je team hebt zitten als developer, of wat je budget is. Je zult meer tools voor handen hebben dan ooit tevoren!

Tijdens Microsoft’s Connect 2015(); in New York City kondigde het aan dat de code voor Visual Studio open source zal worden en onthulde hiermee de gratis versie van Visual Studio Dev Essentials. Ook zal er een nieuwe marketplace zijn voor Visual Studio, een cloud abonnement en release candidates voor .NET 5 en ASP.NET 5.

visual_studio

Microsoft Visual Studio is wat je noemt een IDE, oftewel een Integrated Development Enviroment. Developers kunnen deze tool gebruiken om software te maken voor Windows, websites en ja, ook videogames. Grappig is dat sommige studio’s van Sony de tool Visual Studio gebruiken om hun games te developen.

Deze gratis versie kan ook gebruikt worden om voor andere platforms games te maken zoals iOS, Android en zelfs Linux. En mocht je wat kracht uit de cloud willen putten, dan kan dat omdat Microsoft’s Azure in het maandelijks abonnement zal zitten, mocht dat nodig zijn. Phil Spencer had al eerder aangekondigd dat men de videogame-industrie verder wil helpen en door de tools aan te reiken zonder de hoofdprijs te vragen is dit een mooi gebaar .

Rest mij wel te zeggen als developer dat het makkelijker lijkt om een game te maken dan het in de praktijk is. Het is een lang proces waarin je jezelf best tegen kan komen of waarin je idee niet uitvoerbaar blijkt te zijn. Dus leuk die gratis tools, maar eerst maar eens zien of het toffe games oplevert. Binnenkort zal ik een uitgebreid artikel wijden aan game development en de industrie.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties