We lezen het vaak op Facebook en in fora. Mijn Xbox One is vastgelopen, ik krijg een zwart beeld, mijn game start niet op. De oplossing is meestal simpel

De oplossing bestaat namelijk uit een hele simpele handeling, namelijk het uitvoeren van een power cycle ook wel hard reset of reboot genoemd. Deze power cycle bestaat uit het indrukken van de aan/uit-knop op je Xbox One console en deze vasthouden totdat de Xbox totaal uitschakelt, meestal zo’n 10 seconden lang dus. d83b708b-3e55-4468-af83-cdf0d3171de7[1]Het is te herkennen aan het oranje lampje in plaats van het normale witte lampje op je Power Brick. Daarna schakel je de Xbox weer aan met behulp van deze zelfde knop of die op je controller. De Kinect werkt dan niet om de Xbox weer aan te schakelen. Bij het opstarten moet het groene scherm met het Xbox One logo in beeld komen. Gebeurt dit niet dan is je power cycle niet goed uitgevoerd. Deze handeling heeft trouwens helemaal geen invloed op je games en savegames. Daar doet het namelijk niets mee. Het is niet meer dan een totale afsluiting van je console.

maxresdefault[1]

Waarom werkt dit?

Op een pc is dit een normale weg. Als er iets mis gaat met je pc of iets werkt niet, dan reboot je het systeem. Een computer krijgt steeds meer ‘rommel’ in het systeem als hij aanstaat en dat betekent dat het systeem zo nu en dan een frisse schoonmaakbeurt nodig heeft. Het is vergelijkbaar met het legen van de cache op de Xbox 360. Een Xbox One die in stand-by stand blijft staan omdat de Kinect moet blijven luisteren of omdat je graag updates op de achtergrond wil laten gebeuren, en dat zijn de meeste, heeft dat nog erger. Je systeem wordt eigenlijk nooit echt helemaal afgesloten. Altijd blijft er iets draaien, iets in werking en dus blijft de rommel zich opstapelen. Dus zo’n power cycle sluit dan je Xbox One een keer helemaal af. Alles wat de Xbox One vasthoudt in het geheugen en de tijdelijke bestanden die het aanmaakt en die soms niet worden verwijderd, zal dan worden opgeruimd. Natuurlijk lost het geen problemen zoals een slecht werkende Disc Drive op, maar games of apps die opeens vast lopen en niet meer willen opstarten, een Kinect die niet goed meer naar je luistert, lost het vaak wel op.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties