Het was een ware huilpartij toen Sony de langverwachte Shenmue 3 aankondigde als Kickstarter project en exclusief voor de Playstation 4. Tranen van geluk vloeiden over de wangen van de fans. Maar hoe zit het nou met de Xbox One versie? Dat ligt aan Kickstarter.

Meerdere nieuwsberichten werden vandaag gepubliceerd over Shenmue 3. Het eerste bericht ging over een eventuele 10 miljoen dollar grens. Als dat aantal wordt bereikt, dan wilt de maker Yu Suzuki een echte open wereld ervaring neerzetten voor de gamer. Hiernaast wilt de beste man zijn verhaal van elf hoofdstukken realiseren, wat aangeeft dat er nog een eventuele Shenmue 4 en 5 kan komen.

[quote_center]”Er zijn totaal elf hoofdstukken die het hele verhaal vertellen,” zegt Suzuki. “Over de laatste veertien jaar stonden er eigenlijk vier of vijf games op de planning voor de reeks. Als het mogelijk is, wil ik alle hoofdstukken nog steeds vertellen”[/quote_center]

Kortom, elf hoofdstukken voor de fans die de laatste veertien jaar zijn gemaakt door de bedenker. Het is nog niet zeker of de originele cast terugkeert voor de stemmen, maar dat proberen ze wel te realiseren. Maar nu de hamvraag…komt deze game ook naar de Xbox One? De game is namelijk nu in ontwikkeling voor de PS4 en pc. Als er versies bij komen, zal dit op de frontpage worden vermeld bij de ‘stretch goals’. Nu amuseren meerdere websites zich met de fantasie van een Xbox One versie, want tja ‘een Xbox One versie zou zo maar toegevoegd kunnen worden’. Is dit realistisch? Ja en nee.

Shenmue3

Sony zorgt voor ondersteunende marketing en investeringen voor het bedrijf dat Shenmue 3 maakt. Echter ziet Sony zichzelf als één van de bedrijven die investeert en niet de hoofd investeerder. Natuurlijk is dit ook zo, want het gaat immers om een Kickstarter project. Microsoft zou ook zomaar vier miljoen er in kunnen stoppen om een Xbox One versie te garanderen. Je weet maar nooit! Is dit laatste wel een realistische situatie? Zeker weten! De strijd tussen Microsoft en Sony wat betreft games is nog nooit zo transparant en concreet geworden.

Shenmue 3 staat gepland voor eind 2017 (maar maak er gerust 2018 van, ik voel het) en de teller staat op 3,5 miljoen dollar op dit moment. Mag dus nog gerust 6,5 miljoen bij. Ooooooh Microsooooft, waaaar ben jeeee?

UPDATE 25 JUNI 2015:

 

Door een bericht op Kickstarter maakt Suzuki duidelijk dat Sony helpt met allerlei zaken rondom marketing en dat het geld van Kickstarter puur wordt gebruikt voor de development. Marketing neemt een groot deel in beslag van het budget, dus als al het geld naar de ontwikkeling van Shenmue 3 gaat, is dat natuurlijk ideaal. Maar dan blijft het nog steeds vaag wat voor afspraken ze met Sony hebben qua rechten/hulp. Er wordt aangegeven van Sony niet zal verdienen aan Shenmue 3 qua verkopen en dat zou dus betekenen dat Sony ook nergens rechten over heeft. Sony geeft wel aan dat ze echt partners zijn met Shenmue 3 en dat Ys Net dus een third-party developer is, geen first-party.

 

 

Maakt dit alles duidelijk? Nee. Zoals het er nu voor staat zou Microsoft ook nog aan de deur kunnen kloppen en geld bieden zodat het ook op de Xbox One komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments