Op 25 november 2014 kondigde Bandai Namco Games een HD-remaster aan van Dark Souls II. De game gaat onder de naam Dark Souls II: Scholar of the First Sin en vandaag heeft de ontwikkelaar meer informatie vrijgegeven over de resolutie en framerate van de game.

Dankzij de hardware van de nieuwe consoles zoals de Xbox One, komt ontwikkelaar FromSoftware met een native 1080p resolutie, verbeterde lighting effecten en nieuwe cinematische filters om de game een nog mooiere look te geven, vergeleken met de Xbox 360 en PS3. Het beste nieuws van dit alles is nog wel dat FromSoftware de game heeft voorzien van een veel betere framerate ook. Dark Souls II: Scholar of the First Sin zal een framerate van 60fps hebben en dat is wat mij betreft fantastisch nieuws. Zelf heb ik de game niet gekocht voor de oude consoles, want ik was me gewoonweg aan het voorbereiden op de Xbox One. Dus dit is een uitstekende kans om alsnog met de game aan de slag te gaan…. en natuurlijk ongetwijfeld veel te gaan schelden.

Dark Souls is al helemaal geen gemakkelijke game en de ontwikkelaar zal ervoor zorgen dat het leven van de gamers nog zuurder gemaakt zal worden. Het gedrag van vijanden zal nog agressiever zijn en ze zullen je nu ook door fog gates volgen. Normaal gesproken was dit een moment van rust en dat verziekt de ontwikkelaar nu flink. Goed nieuws of slecht nieuws? Jullie mogen het me zeggen. Ook zal FromSoftware een nieuwe NPC invader in de game gooien, die op onverwachte momenten kan verschijnen en je dag flink zal verzieken, tenzij je sterk genoeg bent en hem kan verslaan. Dark Souls II: Scholar of the First Sin bevat overigens ook alle uitgebrachte DLC packs zoals: Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King en Crown of the Ivory King.

Wij kijken erg uit naar deze HD-remaster op de Xbox One die op 3 april van dit jaar zal verschijnen in Nederland.

 

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bennie Hagenaar
Bennie Hagenaar
9 jaren geleden

Ben erg benieuwd naar deze game. Ik vond deel 1 alles behalve makkelijk en me nog goed de momenten herrineren dat we beide aan het spelen en schreeuwen waren, vanwege het feit dat de gameplay soms zelf oneerlijk aanvoelde. Wat wel fantastisch is aan deze games is dat gevoel van overwinning en triomf als je een boss of omgeving eindelijk gehaald hebt. Niet veel games kunnen dit evenaren. Denk dat wij zeker niet de enige zijn geweest die wel eens een foggate hebben gebruikt om tot rust te komen. Dat ze dit veranderd hebben brengt een nog grote spanning, maar… Lees verder »

Martin
9 jaren geleden

Heb super veel zin aan deze game.