Er zijn wat geruchten over een toekomstig film en/of televisieserie-project bij FromSoftware.

De geruchtenmolen maakt afgelopen dagen overuren. Er zou mogelijk gewerkt worden aan een verfilming van Elden Ring. De game van FromSoftware bracht vorige week haar eerste en enige uitbreiding uit. Elden Ring: Shadow of the Erdtree was net als de basegame een denderend succes. Ook op de redactie waren we diep onder de indruk, zoals je hier hebt kunnen lezen.

In de Elden Ring nieuwsstroom van afgelopen week, is ook Miyazaki geïnterviewd en gevraagd naar zijn toekomstplannen met de game. Meer in het bijzonder is hem gevraagd of hij een verfilming van Elden Ring ziet zitten. Miyazaki, creative director van FromSoftware, gaf aan hier zeker wel op voor te staan, maar dan moet de samenwerking wel met een stevige derde partij zijn. Hij bespreekt dat de studio wel verstand heeft van video games maken, maar niet van films en series.

Hint George R. R. Martin naar een Elden Ring verfilming?

Met de deur op een kiertje voor een mogelijke verfilming, lijkt George R. R. Martin de deur ietsje verder op te zetten. Martin, bekend als schrijver van onder andere Game of Thrones, heeft als schrijver ook een bijdrage aan Elden Ring geleverd. Hij heeft namelijk grotendeels de Lands Between en het overkoepelende verhaal bedacht. In zijn blogpost schrijft hij over de geruchten het volgende:

Oh, and about those rumors you may have heard about a feature film or television series based on ELDEN RING… I have nothing to say.   Not a word, nope, not a thing, I know nothing, you never heard a peep from me, mum mum mum.   What rumor?

Wat kunnen we nou uit deze enigszins theatrale reactie opmaken? Ik weet het niet goed. Een Elden Ring-film zou fantastisch zijn. Of überhaupt een verfilming van één van FromSoftwares-werken. Met games als Dark Souls, Sekiro, Bloodborne, Demon’s Souls en Elden Ring, heeft de studio niet alleen award-winning games in hun portfolio, maar ook meesterwerken in het creëren van meeslepende dark fantasy verhalen. Een verfilming van een FromSoftware-game klinkt dan ook zo gek nog niet.

Van welke FromSoftware-game zou jij graag een verfilming zien?

De geruchten zijn vooralsnog weinig concreet, maar dat gaat ons natuurlijk niet weerhouden van gespeculeer. Zou jij graag een verfilming zien van één van FromSoftware’s games? En zo ja, van welke game? Laat het weten in de poll:

Van welke FromSoftware-game zou jij graag een verfilming zien?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Matthew
Redacteur
13 dagen geleden

Sekiro is de enige waarvan ik denk dat je een degelijke film kunt maken.

Martinspire
Martinspire
13 dagen geleden

Geen. Vind de games niks aan haha

Ambassador
Ambassador
10 dagen geleden
Antwoord aan  Martinspire

Die games zijn ook niet voor iedereen