Zeven jaar geleden kon je als trotse bezitter van een Xbox 360 Castle Crashers kopen, zeven jaar is een behoorlijk lange tijd geleden. En dat vonden de mannen van Behemoth ook, daarom is het vanaf 9 september tijd voor Castle Crashers remastered!

Terug in de tijd

27 augustus 2008 was de release van Castle Crashers voor de 360, later werd de game ook beschikbaar voor Playstation en Steam. Toentertijd werd de game erg goed ontvangen, van een 7.9 tot een dikke 8.8 waren game fanaten over de hele wereld lyrisch over het spel.

Castle Crashers heeft een middeleeuws thema met role-play elementen. Het spel begint op het feest van de koning, waar jij een ridder bent. Een boze tovenaar komt en steelt een grote edelsteen en neemt ook nog eens zijn vier dochters mee! Als ridder zijnde ga je met drie andere ridders op pad om de dochters en de grote edelsteen veilig terug te brengen naar de koning. Als je een level hebt gespeeld kun je er voor kiezen om door te gaan naar het volgende level, of het huidige level nog een keer over te doen. Het spel is ook side-scrolling, net als we kennen van Mario. Hoe verder je in het spel bent, hoe meer wapens, karakters en arena’s je vrij speelt. Dus hoe langer je het blijft spelen, hoe leuker het wordt! Het spel heeft zelfs multiplayer mogelijkheden waar je met 4 mensen kan spelen, dit kan zowel online als thuis met al je vrienden op de bank. Bij de multiplayer kun je de levels spelen die degene die het verste is in het spel heeft vrijgespeeld, zo kun je toch hele toffe levels spelen, zelfs als je maar net bent begonnen!

castle uitgelicht

Remastered

Over 2 dagen begint het echte feest, want Castle Crashers remastered is vanaf 9 september beschikbaar voor de Xbox One. Helaas voor ons is dit de release van Noord-Amerika, dus wij moeten nog even wachten tot het spel ook naar ons toe komt. Behemoth verzekerde alle spelers er van dat het spel wel de hele wereld over zal gaan. Dus geduld is even nodig. Naast het oppoetsen van het spel, zoals het verdubbelen van de framerate van het originele spel (nu 60 frames per seconde) en een performance update voor de multiplayer modus zijn er ook nieuwe dingen toegevoegd aan de Remastered versie van het oude Castle Crashers. Er is een nieuwe multiplayer mini-game genaamd ”Back off Barbarian” (Denken anderen bij het woord Barbarian ook direct aan RuneScape?)

En nog beter nieuws is dat de mannen van Behemoth een onwijs fijne deal hebben gemaakt. Voor de spelers die de originele Castle Crashers bezitten, is de remastered versie gratis te krijgen tot 20 september. Daarna zal het spel 5 dollar kosten voor de spelers die het originele spel al hebben. De normale prijs is $14,99 wat ik nog steeds een heel fijn prijsje vind voor zo’n leuke game. Ook zal het origineel verkrijgbaar later dit jaar beschikbaar zijn met backwards compatibility van de Xbox One. Het zal echter niet de updates bevatten van de Remastered versie, aangezien het de originele game is die backwards compatible wordt.

Ik ben heel benieuwd wanneer de game beschikbaar zal worden voor Europa. Het is een veelbelovend spel die het zeven jaar geleden al ontzettend goed heeft gedaan. Wie weet kunnen we net zo gaan genieten als vroeger!

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Katerberg
Martin Katerberg
8 jaren geleden

Heel leuk spel. Heb ik mij prima mee vermaakt.