Met de release van Destiny kwamen, zoals bij vele games, een heleboel roddels over wat we konden verwachten van de game, opvolgers van Destiny en de komende DLC’s. Eén van deze roddels was het tien jaren plan van Bungie en Activision om Destiny nog langer mee te laten gaan.

Beter dan dit kon bijna niet, een game die tien jaar lang mee  zou gaan door opvolgers, regelmatige updates en uitgebreide DLC’s met mini story’s, nieuwe missies en extra gadgets. Dit was de roddel die vooral in 2014 uitgebreid werd besproken. Jonty Barnes, hoofd van productie van Destiny liet in een interview weten dat het originele idee van het uitbrengen van vier Destiny games inclusief uitgebreide DLC’s voor 2023 niet ging lukken. We moesten ons niet vasthouden aan een bepaalde datum, of het feit dat er nog drie games zouden volgen. Maar met 10 jaar zou het Destiny feest nog steeds niet over zijn. Wel liet Barnes tijdens de Gamescom 2014 weten dat het team al sinds februari 2014 bezig is met het ontwerpen en opzetten van een nieuwe Destiny game.

UrkBungie
Eric Osborne (links)

Helaas komt nu het zout in de wond. In de laatste editie van game tijdschrift Edge laat Eric Osborne (Bungie’s marketing/communicatie relaties manager in Engeland) weten dat het tien jaren plan wel bestaat, maar dat dit nooit bedoeld is om specifiek Destiny 10 jaar lang uit te breiden. Het 10-jarenplan is eigenlijk een 10-jaren samenwerking tussen Bungie en Activision. Het is nooit de bedoeling geweest dat het normale publiek hier lucht van kreeg, want het had niets te maken met een uitbreiding of verdere uitvoering van Destiny.

Kortom, er zit dus geen leeftijd op Destiny geplakt en hoe lang het nog ondersteund zal worden. Als er nog veel spelers zijn, zullen ze vast niet ineens stoppen met dingen maken. Aan de andere kant, als er heel veel spelers weg gaan, is het misschien tijd voor Bungie om zich op een ander project te gaan storten. We weten in ieder geval nu dat Destiny niet geforceerd 10 jaar lang zal bestaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments