Anthem leek dood en begraven. De game stelde hevig teleur, post-launch content werd geannuleerd en de een na de andere medewerker van BioWare stapte op. EA leek de game dan ook keihard te laten vallen, maar nu zijn er geluiden dat er hard gewerkt wordt aan een reboot van de game.

De launch van Anthem ging niet bepaald soepel en ook daarna ging het niet echt lekker. Alle reden voor EA en BioWare om de stekker er helemaal uit te trekken zou je denken, maar volgens Jason Schreier van Kotaku is de ontwikkelaar juist bezig met grootse plannen om de game een enorme overhaul te geven. De man heeft het regelmatig bij het rechte eind en dat maakt hem op z’n minst geloofwaardig.

Het project zou Anthem 2.0 of Anthem Next genoemd worden binnen de muren van de ontwikkelstudio en werkelijk alles aan de game zou aangepakt gaan worden. Quests, loot, moeilijkheidsgraad, voortgang, de map, sociale elementen en mogelijk zelfs de hele structuur van de game. Volgens een bron zouden de teams van BioWare in zowel Edmonton als in Austin al maanden bezig zijn om Anthem uit te pluizen en te kijken wat er allemaal veranderd moet worden. Het werk om al die veranderingen door te voeren zou ook al enkele maanden bezig zijn.

Hoewel er nog weinig details zijn, zouden er plannen zijn om de wereld in kleinere fragmenten te verdelen. Dit om de speler de mogelijkheid te geven om vrij door die delen heen te bewegen zonder zich zorgen te hoeven maken om bugs die de gehele map nu aangaan. Verder zou er ook gekeken worden naar de missies en de noodzaak om elke keer weer terug te moeten keren naar Fort Tarsis. Als die noodzaak zou verdwijnen dan kunnen missies veel beter geïntegreerd worden in die afzonderlijke delen van de wereld.

Nieuwe release?

Wanneer Anthem 2.0 dan uitgebracht zou moeten worden is nog niet bekend, maar ook hoe de verbeterde versie uitgebracht moet worden is nog een vraagteken. Een optie zou kunnen zijn dat de game in gedeelten opnieuw uitgebracht gaat worden, maar ook één enorme update is een mogelijkheid. Er zijn zelfs geluiden dat Anthem 2.0 als een volledig nieuwe game gelanceerd gaat worden, maar dan wel een waar de huidige spelers niet de volle mep voor hoeven te betalen.

Er is echter nog niks officieels bekend over de mogelijke Anthem reboot, dus het zou nog wel even kunnen duren voordat we weten of hij er daadwerkelijk komt of dat de game inderdaad dood en begraven is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties