Mag ik het er weer eens over hebben? Ja, ik mag het er weer eens over hebben! Om maar eens een Mart Smeetsje te doen. Over wat precies… Bethesda!

Want het is weer zover. Mijn vorige oproep om in hemelsnaam het hele support cq customer team van Fallout 76 de laan uit te sturen en mensen aan te nemen die en weten hoe ze met klanten moeten omgaan EN die nog iets positiefs van de game weten te maken heeft niet geholpen. Helaas, blijkbaar hebben alle medewerkers die in het Fallout 76 team zitten een levenslang contract zonder optie tot ontbinding want het is weer eens zover.

Je zou toch denken dat als je al een trouwe speler hebt in een game die door het overgrote deel van je fans gemeden wordt, dat je die zou overladen met lof, cadeautjes, koffie op bed en noem het allemaal maar op. Zeker als die speler meer dan 900 uur je game heeft gespeeld om zoveel mogelijk rare materials, ammo en andere loot binnen te harken. Maar nee, integendeel. Zo’n speler geven we gewoon een ban omdat hij teveel ammo zou hebben. Teveel ammo? Wat is dat nou weer?

Reddit gebruiker Glorf12 zegt dat dit hem is overkomen. Met meer dan 900 uur op de teller deelde hij zijn ervaringen met de game op Reddit. Hij schreef een guide over hoe je farming locaties voor de verschillende loot, waaronder legendary en rare loot, kon vinden. Niks geks toch want guides zien we overal verschijnen.

Helaas lijkt Bethesda Softworks dat niet te waarderen. Hij kreeg een ban met de onderstaande mededeling:

Met andere woorden, omdat deze speler in 30 dagen zo extreem veel loot, meer dan 100.000 items, wist te scoren, ging Bethesda er maar van uit dat hij het systeem aan het uitbuiten was. Het ergste is dan ook dat men hier niet tegen kan protesteren. Met andere woorden, waar in de rest van de rechtsgeldige wereld geldt dat je onschuldig bent mits het tegendeel bewezen is, geldt bij Bethesda dat je schuldig bent zonder bewijs maar op een veronderstelling en dat je dit ook niet eens mag betwisten.

De gebruiker kan hier geen verklaring voor vinden. Het enige wat hij kan verzinnen is dat hij aan het traden is geweest met zijn 2e account en dat men een rapport heeft ingediend omdat men zag dat een hoog level character met een laag level character aan het traden was. Wat op zich ook wel raar is want als dit niet zou mogen, waarom zorgt de game er dan niet voor dat het niet kan.

Wat ook mogelijk is, is dat hij meer ammo binnenhaalde dan volgens de limit aan draagbare loot mogelijk was. Maar hij liet dit veelvuldig vallen als hij ruimte nodig had in zijn inventory. Blijkbaar ziet het systeem alleen dat de speler het oppakt en niet of hij het vervolgens weer laat vallen.

Op Reddit liet Bethesda Softworks wel weten dat hij een support ticket moest plaatsen om deze zaak te bekijken. Weer zo’n staaltje van totale klantonvriendelijkheid. Waarom Bethesda niet simpelweg om zijn gegevens vroeg om de zaak privé te gaan onderzoeken is een raadsel. Ja, een ticket indienen en dan weer onderop de stapel van een vaak onderbezette en onbekwame support terechtkomen, dat helpt. In plaats van dat Bethesda zich even achter de oren krabt en denkt, wow, een speler die meer dan 900 uur in onze game heeft zitten, daar gaan we even speciaal mee om en dit gaan we direct omzetten in een positief verhaal, doet men eigenlijk niets.

De laatste edit op zijn Reddit post zegt dat hij op dat moment nog steeds niets heeft gehoord van Bethesda. Niet best dus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments