Grand Theft Auto, een franchise waar iedereen over gehoord heeft of je een gamer bent of niet. De BBC komt nu met een bijzonder tv-drama rond deze game.

Het zal een eenmalige avondvullende tv-film worden met de acteurs Daniel Radcliffe en Bill Paxton en het draagt de voorlopige titel Game Changer. De 90 minuten durende tv-film zal het verhaal vertellen over de controversie die ontstaan is rondom de game Grand Theft Auto.

De eerste GTA game is gemaakt door een groep vrienden met als creative lead Sam Houser. Herfst 2013 is het laatste deel uitgekomen, Grand Theft Auto 5, en deze bracht in de eerste drie dagen een bedrag van 1 miljard euro op . Daarmee is de game het snelst verkopende entertainment product in de geschiedenis.

GTA5 screenshot

In Grand Theft Auto draait het allemaal om één onderwerp. Je character van kruimeldief tot topcrimineel te laten uitgroeien. Je duikt steeds dieper de onderwereld in om daar een weg naar de top te vinden, al dan niet met behoorlijk wat geweld. Dit is wat het eerste deel tot nu zo controversieel maakt.

In de film wordt dit stuk uitgelicht maar ook hoe het succes van GTA overal in de wereld tot protesten heeft geleid. Van ouders die bezorgd zijn om hun kroost, die zich verliezen in deze speelwereld tot politici die bang zijn dat deze game de waarden en normen laat vervagen van de volgende generatie. In de serie zal ook advocaat Jack Thompson zijn verhaal doen. Deze zeer fanatieke advocaat en oud-activist is heeft het tot zijn levensmissie gemaakt om agressieve games, zoals de GTA-serie, te laten verdwijnen. Met de GTA-serie is hij al sinds 2003 in gevecht. In dat jaar kwam de titel voor het eerst in beeld tijdens een rechtszaak tegen Dustin Lynch, 16, die toen terecht stond voor de wrede moord op JoLynn Mishne. Lynch had een obessie voor Grand Theft Auto 3. Thompson was advocaat in deze rechtszaak en heeft sindsdien vele zaken aangespannen tegen verschillende autoriteiten.

radcliff-houser
Daniel Radcliffe – Sam Houser

Bill Paxton zal de rol van Jack Thompson vertolken terwijl Daniel Radcliffe de rol van Sam Houser voor zijn rekening neemt.

Bill Paxton   -   Jack Thompson
Bill Paxton – Jack Thompson

De film wordt in zijn geheel geproduceerd door de BBC in hun eigen studio. De film is geschreven door James Wood, geregisseerd door Owen Harris (bekend van Kill Your Friends, Black Mirror, Holy Flying Circus, Misfits), geproduceerd door Jim Spencer (bekend van Pride, All Stars, Monsters) en Tom McDonald, specialist in factual formats, toetst het op waarheid.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties