Af en toen lijkt de game industrie net een middelbare school. Er is altijd strijd tussen bepaalde groepen en iedereen wil het meest geliefd zijn. Met de launch van de nieuwe trailr van Call of Duty: Infinite Warfare konden we natuurlijk de gebruikelijke hatelijke opmerkingen verwachten. Deze keer kwamen ze uit de hoek van DICE, de makers van Battlefield.

De Twitter-rant

Het begon allemaal met Roland Smedberg, de video en media editor van DICE. Hij begon met een behoorlijk felle reactie op de Call Of Duty trailer die net was gelanceerd.

Roland tweet trailerWaarschijnlijk had Roland zelf ook wel door dat deze tweet behoorlijk in het verkeerde keelgat schoot bij vele fans. Daarom werd zijn volgende tweet iets genuanceerder, maar nog steeds werd Call of Duty met de grond gelijk gemaakt.

Roland tweet trailer 2

Misschien was dit een druppel voor vele fans, want na deze tweet volgden er vele vragen met betrekking tot Battlefield. Want aanstaande vrijdag zal de trailer van de nieuwe game de lucht in gaan en wat moeten de fans daar van verwachten? Het antwoord was simpel.

Roland bleek niet de enige van het Battlefield team te zijn die zich in de Call of Duty discussie wilde mengen. Want nog twee DICE collega’s kwamen op Twitter hun mening uiten.

Randy Evans tweet

Ook het brein achter de trailer van Battlefield, Randy Evans, vond het nodig om zijn mening te komen verkondigen. Zijn mening bleek behoorlijk simpel, want hij vond Infinite Warfare, naar aanleiding van de trailer, maar liefst 10 jaar oud lijken.

Julian Manolov tweet

Als laatste wilde Julian Manolov ook even zijn zegje doen, want dit is toch geen game? Drie en een halve minuut naar een op de computer gemaakt filmpje kijken laat niet zien hoe de game in werkelijkheid is.

Met hangende pootjes terug

Het is jullie vast al opgevallen dat het grootste deel van de tweets in dit artikel screenshots zijn, dit omdat de mannen in kwestie hun tweets over dit onderwerp inmiddels hebben verwijderd. Ze zagen zelf ook in dat ze behoorlijk te ver gingen met het afkraken van hun concullega’s.

Roland heeft inmiddels zijn excuses aangeboden via Twitter, wel zo netjes moet ik zeggen. Er kwamen behoorlijk wat reacties op, waaronder een aantal mensen die vonden dat hij gelijk had met zijn tweets, maar ik zag ook behoorlijk wat reacties langs komen over het feit dat hij de lat nu ontzettend hoog heeft gelegd voor zichzelf. Want wie is er nu niet benieuwd naar wat de mannen bij DICE vrijdag zullen presenteren? Na deze shitload aan haat van hun kant moet de trailer vrijdag wel spectaculair gaan worden!

Zelf heb ik uiteraard ook even de trailer bekeken en ik moet zeggen dat ik het er helemaal niet zo slecht uit vond zien. Call of Duty is totaal niet mijn ding, iets met niet tegen mijn verlies kunnen, maar ik vond de toevoeging van de scene in het heelal juist wel tof. Dit zal hoogstwaarschijnlijk liggen aan het feit dat ik Halo echt fantastisch vind, want de reacties op YouTube gingen juist veel over ”futuristic bullshit” en dat COD de Halo kant op gaat. Dit vinden de diehard Call of Duty fans natuurlijk niet kunnen, maar ik zeker wel. Hoe dan ook blijft het afwachten voor Activision of de game wat beter gewaardeerd zal worden dan hoe het er nu voor ze uit ziet.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden

Beetje jammer om openbaar collega(s) af te zeiken. Hou dat lekker binnen je circle of trust. Totaal geen COD fan hier maar ik zou toch haast hopen dat het een groot succes wordt.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Inderdaad jammer, maar COD heeft dat ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Veel mensen vinden het kwalitief minder geworden. Qua multiplayer vind ik dat ook wel. Maar Battlefield heeft wat dat betreft ook wat te leren. Hardline was ook niet een hoogvlieger zoals Battlefield 4 (die ook al opstart problemen had)

Martin
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Komt gewoon arrogant over haha die battlefield mannen.