Ja, I know, we zijn laat en de meeste weten het allang, de vijf nieuwe games die vanaf nu backward compatible zijn geworden en dat zijn niet de minste. De stand staat nu op 316 games.

Eén van de titels die er huizenhoog bovenuit steekt is Battlefield Bad Company 2. Voor sommige de beste Battlefield die ooit is gemaakt. Sinds dit deel zijn er vier opvolgers geweest maar toch blijft de vraag om een nieuwe Bad Company groot.

Bad Company 2

Om toch even jullie geheugen op te frissen of je voor het eerst met dit deel kennis te laten maken, de Bad Company serie is ooit als Xbox 360 (PS3) game begonnen en de game legde vooral de nadruk op de single-player campagne. Het was de eerste uitstap uit de een rij multiplayer only games en tevens het startpunt voor het gebruik van Frostbite, de motor achter bijna alle huidige EA games.

In de campaign volg je een groep uit de gratie geraakte soldaten. Het verhaal had humor en met de komst van deel 2 werd deze humor nog even een graadje omhoog geschroefd maar ook de schaal van de game en de manier waarop er gebouwen kapot gemaakt konden worden, lieten een aardige verbetering van de techniek achter de game zien. Bad Company 2 speelt zich af tijdens een fictieve oorlog tussen de VS en de Russen maar het verhaal begint in 1944 als een groep US commando’s een eiland met Japanse troepen infiltreert onder de naam “Operation Aurora”. Ze gaan op zoek naar een wetenschapper die met een geheim wapen bezig is. Dit gaat mis en dat is de opzet naar de rest van het verhaal.

Battlefield 3

Naast BC2 is ook deel 3 van de Battlefield serie nu op je One te spelen. In tegenstelling tot alle andere backward compatible games moet je deze game op disc hebben om hem te kunnen spelen. Digitaal is hij niet speelbaar. Dus heb je hem niet dan zal je bij je plaatselijke tweede hands gameboer moeten snuffelen of ze hem daar nog hebben. Battlefield 3 introduceert Frostbite 2, een game engine die nog meer destructie en animatie mogelijk maakt.

Naast deze twee toptitels zijn nu ook Dragon Age: Origins, Ghostbusters, Scrap Metal, Strania en The Splatters nu speelbaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties