Deel één van de trilogie is in april 2015 al verschenen en 12 januari is het de eer aan deel twee van de serie. Deze zal draaien om gekoloniseerd India met allerlei Britse invloeden.

Al bij de bekendmaking van de trilogie werd verklapt waar het zich afspeelt. Deel één is China, twee India en drie Rusland. Het is 1841 en India wordt volledig beheerst door het Britse rijk. De Britten hebben het land gekoloniseerd en dat zie je ook terug in de game. Van de Indiase olifanten tot de bewakers in typische Britse kledij, alles zie je hier terug. Jouw naam is Abraaz Mir en je moet je wederhelft redden uit de klauwen van je tegenstanders. Net als deel één zal Assassin’s Creed Chronicles India in 2,5D zijn. Het platformspel doet me denken aan Prince of Persia,  en dat komt niet alleen door de omgeving maar ook door de presentatie van de game. Met bonussen voor het doorkomen van een level zonder gezien te worden gooit Ubisoft het helemaal op stealth. Maar gelukkig zijn er ook weer een heleboel gave wapens om je tegenstanders zo stil, of luid,  mogelijk om te leggen.

De mini-serie ziet er erg geinig uit, desondanks zijn er toch veel negatieve reacties van de fans. Waarom bewaren ze zulke gave thema’s niet voor een ”echt” spel en waarom is het 2,5D? Van Assassin’s Creed zijn de spelers toch wel een behoorlijk hoog niveau gewend qua uitwerking en graphics, dus deze versie kan voor sommigen behoorlijk tegenvallen. Hoe dan ook, ik vind het er best leuk uit zien en je betaalt niet de hoofdprijs voor een deel van de miniserie, dus waarom zou je dan ook de kwaliteit van een grote game verwachten?

Assassin’s Creed Chronicles: India is vanaf 12 januari te downloaden voor Xbox One, PS4 en PC. De downloadprijs zal net als bij zijn voorganger € 9,99 zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments