Wie heeft P.T. , oftewel de Playable Teaser, nou niet gespeeld, gezien of er over gelezen? Velen spraken over een meer dan geslaagde horror game die eigenlijk niet meer dan een teaser was voor de nieuwe Silent Hill game. Een game die er uiteindelijk niet komt. Allison Road biedt een soortgelijke ervaring en komt naar de Xbox One. Gemaakt door een nieuwe studio, Studio Lilith.

De game was eigenlijk een één-mans hobbyproject in september 2014, maar het team groeide al snel naar zes man. Ook al hebben ze geen groot budget, het team (Studio Lilith) bestaat uit zeer gepassioneerde mensen die toegewijd zijn om de zo best mogelijke game te maken met de middelen die hen ter beschikking staan. Het team bestaat uit de volgende mensen:

  • Alex Frerich: Programming
  • Chris Kesler: Project Lead / Assets
  • Gareth Fann: Animation
  • Jonas De Ro: SFX
  • Marco Genovesi: Composer
  • Patrick Schnegg: Programming

In Allison Road wordt je wakker zonder herinnering van wat daarvoor is gebeurd. In de vijf nachten die volgen is het je doel om er achter te komen waar je familie is, wat de geheimen van dit huis zijn waar je in zit en je zult het tegen Lily en andere duistere entiteiten die in het huis ronddolen moet opnemen. Dit terwijl de klok onverbiddelijk doortikt tot 3 uur ’s nachts, maar waarom? Vragen die opkomen zijn: wat zou jij doen als er iets duisters je bespied in je eigen huis? En wat is er echt en wat niet? De singleplayer campaign zal zich voornamelijk afspelen in een Brits herenhuis.

De game voelt aan als de eerdergenoemde P.T. qua horror, wat op zich fijn is na het droevige nieuws dat Silent Hill is gecanceld. Het toffe is ook dat deze game VR support belooft en dat zal de horror ervaring meer dan ten goede komen. Wanneer ik een demo heb, zal ik deze testen met een VR headset die wij op kantoor gebruiken. Uiteraard zal ik daar verslag van doen. Lijkt het jou ook tof om deze horror game in VR te spelen?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments