Tijdens The Game Awards op 6 december mogen we traditiegetrouw game-aankondigingen verwachten. Obsidian Entertainment hint met een countdown op hun eigen website naar de onthulling van hun nieuwe game tijdens de awardshow.

In een jaren 30/40 stijl zijn reclames van een handgeweer en enkele verzorgingsproducten te zien op de website van Obsidian Entertainment. Tijdens de weergave hoor je “It’s not the best choice, it’s Spacer’s Choice” of “It’s better than nature” gezongen worden afhankelijk van welke afbeelding je te zien krijgt. De stijl van het handwapen clasht voor mijn gevoel dan weer met de ouderwetse reclame. Mogelijk is een steampunk setting bedacht voor de game.

Het ligt voor de hand dat Obsidian hiermee de stijl van de spelwereld neerzet. Zou de focus op het aan de man brengen van producten ook iets met de gameplay te maken kunnen hebben? Obsidian Entertainment kennen we van Fallout: New Vegas en Knights of the Old Republic II. Op XO18 in Mexico kondigde Microsoft aan de studio onder zijn hoede te nemen. De financiële zorgen voor de studio lijken daarmee weggenomen. Microsoft is in eerste instantie geïnteresseerd in de capaciteiten en het talent dat de studio heeft. Ik stel me zo voor dat ze extra zijn geprikkeld door de aanstaande titel die over 7 dagen onthuld wordt. Of het om een Xbox exclusive gaat is nog onbekend.

De verwachting is dat het om een RPG gaat in een space-setting. Het gerucht gaat dat de titel ‘The Outer Worlds’ wordt. In de teaser zie je een ruimteschip dat overeenkomt met een vooroorlogse indruk van ruimtevaart. Wat halen jullie uit de teaser?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties