Microsoft heeft zich laatst weer twee nieuwe studio’s eigen gemaakt. Misschien zijn inXile en Obsidian niet hele sprekende namen, maar vergis je niet wat er in de pijplijn zit.

inXile Entertainment

inXile is de ontwikkelaar van Wasteland 2 en Torment: Tides of Numerera en ze hebben eigenlijk exclusief isometrische games (camera van bovenaf). Dit doen ze al jaren succesvol want hoe niche hun genre misschien wel niet is, ze ontvangen altijd goede scores. En dat er mensen zitten te wachten op games zoals dit blijkt wel uit het feit dat de halve wereld wacht op Diablo 4.

In een interview sprak Brian Fargo, oprichter en gameveteraan, over de overname door Microsoft. Hij gaf aan dat de studio al jaren in een overlevingsmodus zit, vanaf 2012 waren ze al aan het crowd funden om de hoofd boven water te houden. De overname door Microsoft houdt niet in dat ze een nieuwe taak gaan krijgen, of dat ze iets totaal anders gaan doen. Ze blijven hun ding doen, daar waar ze goed in zijn. Games die in ontwikkeling zijn en die al aangekondigd zijn voor de PS4 zullen ook op de PS4 uitkomen, zoals Wasteland 3 en The Bard’s Tale 4.

Sterker nog, de studio krijgt meer resources en tijd om hun games te maken. “Tijd is het meest kostbare wat een een ontwikkelaar kan krijgen.” De ontwikkelaar heeft ook al een nieuw project waar ze aan werken en wil nu ook graag een grotere game afleveren. Er is een gat tussen de Double-A en Triple-A games waar ze in willen duiken. De kans dat deze game zich enkel op de Xbox (en pc wellicht) laat zien is erg groot.

Obsidian Entertainment

Obsidian is net als inXile geen mega-studio, maar heeft toch ook een erg interessant portfolio met Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth, Pillars of Eternity en Skyforge.

Microsoft kijkt bij de overnames altijd wel wat er in de pijplijn zit en zo ook bij Obsidian. De laatste game, Pillars of Eternity 2, is onlangs nog uitgekomen en er is nog niet veel duidelijk over hun nieuwe game. Het enige wat we weten is dat het een RPG is op basis van de Unreal Engine en dat er multiplayer in gaat komen.

Dat er een bak talent bij deze ontwikkelaar zit blijkt wel uit het feit dat ze, puur ter leering ende vermaeck hebben ze een poosje terug als fans van Star Wars de stad Mos Eisley nagemaakt in de Unreal Engine 4. Het was voor hun een manier om zich de engine eigen te maken. Volgens mij is dat wel gelukt…

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties