De ZX Spectrum, een console die bij mij een brede glimlach te weeg brengt. Ik ben nog steeds de trotse bezitter van de originele versie met aardig wat games. Omdat hij steeds zeldzamer wordt, is het leuk dat er een vernieuwde versie aangekondigd is.

Een nieuwe versie van de klassieke ZX Spectrum uit de 80’s zal in productie genomen worden in Nottinghamshire. Dit zal gedaan worden door het bedrijf SMS Electronics en zij hebben de console omgedoopt naar Sinclair Spectrum Vega. Misschien ook wel als eerbetoon aan Sir Clive Sinclair de bedenker van de “Speccy”.

speccy new

In 1982 werden er 5 miljoen exemplaren gemaakt en verkocht door Sinclair Computers. Het nieuwe design zal er niet veel anders uitzien dan het originele design en komt standaard out-of-the-box met meer dan 1000 klassiekers.

Speccy oud

Bob Pitchford, Sales en Marketing director bij SMS Electronics, heeft aangegeven dat veel van deze games erg bekend (en geliefd) zullen zijn bij de gamers die de gaming industrie al vele jaren volgen. De “Speccy” heeft bekende titels voortgebracht zoals Jetpac, Maniac Miner en Ant Attack. Dit vernieuwde model werd ontwikkeld door Retro Computers uit Lyton in de UK.

Maniac miner

speccy game

Jetpac

De eerste batch van 1000 systemen werd gefinancierd door een crowdfunding campagne. De reguliere verkoop gaat in April van start, de console kost dan ongeveer 128 Euro.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties