Remaster bundel Return to Arkham is nu officieel!

Als Batman fan is het natuurlijk goed nieuws dat oudere Batman games naar de huidige generatie consoles komen. De remaster bundel ‘Return to Arkham’ zal deze zomer voor je Xbox One beschikbaar zijn.

Batman is een sterk merk en een superheld (of anti-held) die we allemaal wel kennen. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Batman Arkham Asylum uitkwam en voor die tijd had het prachtige graphics en de meest badass gameplay in een Batman spel ooit! Eerlijk is eerlijk, Arkham Aslyum ziet er eigenlijk nog steeds prachtig uit, maar toch komt er nu een geremasterde versie, samen met Arkham City (de game die ik schaamteloos een 10 zou geven).

De bundel Return to Arkham bevat dus de eerste twee Batman games, maar dan met betere graphics, omgevingen, textures, belichting, noem maar op. Dat komt omdat de games nu gebruik maken van Unreal Engine 4 en dat is een primeur voor de Batman franchise. Wat ook nog fijn is aan deze bundel, is dat je de DLC erbij krijgt. Voor Arkham Asylum is dat niet bijster veel (paar map challenges, that’s it), maar voor Arkham City is dat wel fijn, want daar zit Harley Quinn’s Revenge bij (paar uur extra gameplay) en Robin’s, Nightwing’s en Catwoman’s bundles. Daarnaast ook nog leuke extra skins voor Batman.

De remasters worden verzorgd door Viruos (bekend van Heavy Rain, Final Fantasy X-XII en Fable). De bundel kost wel een vrij prijzige 49,99 euro. Dat is 25 euro per spel en dat vind ik het natuurlijk meer dan waard, maar het zijn toch vrij oude games, dus 39,99 euro had denk ik een betere prijs geweest.

returntoarkham

Waarom moet je dit spelen?

Het is niet helemaal objectief advies, maar koop alsjeblieft deze bundel. Ik ben misschien Batman fan in hart en nieren, maar dit zijn echt steengoede games en al helemaal 25 euro per stuk waard. Met Arkham Asylum ben je misschien vrij snel klaar (15 tot 20 uur), maar Arkham City is veel groter qua schaal en ben je net zo lang mee bezig als Arkham Knight (meer richting de 30 uur). Er zit geen Batmobile in deze games en dat is totaal niet erg, want op deze manier leer je een stad op een andere manier kennen. Alles klopt aan deze spellen, het verhaal, de characters, de voice acting, de extra nerd informatie, de puzzels en uitdagingen. 10/10, would play again.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties