Eurogamer heeft een lang en vol artikel online gezet over Gears of War 4. Het hele technische verhaal kwam hierin naar voren, waaronder over DirectX 12 en de prestaties op de twee platformen. Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje hieronder, maar als je het hele interview wilt lezen, klik dan hier. 

The Coalition heeft destijds, maar nu ook weer nauw samengewerkt met het D3D12 dev team van Microsoft. De studio heeft gezegd dat zij hun engine helemaal hebben kunnen transitioneren naar D3D12 op Xbox One en dat zij nog steeds potentie zien om hun engine te kunnen pushen onder de D3D12.

Daarnaast zorgt DirectX 12 dat er meer directe controle komt over de hardware, waardoor de driver layer simpeler wordt gemaakt. Doordat het simpeler is gemaakt, zijn de ontwikkelaars van Gears of War 4 volledig geïnformeerd  over de drivers en kunnen zij optimale beslissingen maken omtrent het managen van de grafische processen.

image_stream-31503-3270_0002

Dit klinkt natuurlijk al veelbelovend. The Coalition heeft het dus voor elkaar gekregen om toch meer uit de Xbox One te halen dan eerst. Naast deze informatie gaf Technical Director Mike Rayner ook wat uitleg over Gears of War 4 in combinatie met de Xbox One S.

HDR en 4k met Gears of War 4

Rayner zegt dat zij hun game neerzetten op 1080P en dat er wat extra rekenkracht in wordt gestopt om HDR en het upscalen van 1080P naar 4K mogelijk te maken. The Coalition heeft ervoor gezorgd dat er geen compromissen hoeven worden gesloten omtrent de prestaties van de game of graphics om dit allemaal goed te laten functioneren. Voor toekomstige games is dit natuurlijk ook goed nieuws, de kwaliteit van de games gaat dus niet achteruit als zij HDR en upscaling naar 4K toevoegen.

gears-of-war-4-image_1500.0.0

All hail the ESRAM module

Daarnaast heeft The Coalition goed gebruik kunnen maken van de ESRAM module. De ESRAM module is niet het meest populairste stukje hardware in de Xbox One voor veel ontwikkelaars, maar The Coalition heeft een simpele manier gevonden waardoor de module goed gebruikt kan worden. Dit is alleen maar beter voor de performance en het is fijn om te zien dat een ontwikkelaar geen moeite heeft met de ESRAM module.

esram module

Het is een heel technisch verhaal, maar zo te horen doet The Coalition er alles aan om Gears of War 4 een prachtige game te maken, die vooral goed draait op zowel de Xbox One als de Xbox One S. Op de redactie kunnen wij niet wachten tot wij de game in onze handen krijgen. Gears of War 4 komt 11 oktober uit voor de Xbox One en PC, ga jij hem ook halen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments