Gamescom: hands-on Xbox One X

Wat begon als een hype genaamd Project Scorpio veranderde in een monster genaamd de Xbox One X. Afgelopen zondag maakte Microsoft vanaf Gamescom bekend dat het nieuwe paradepaardje beschikbaar was voor pre-order. En voor mij betekende dat dat ik linea recta de console opzocht op Gamescom.

Hoewel, linea recta.. Het betekende wel eerst staan in een wachtrij van twintig minuten, maar dames en heren, wat was dat het waard. We werden gedropt in een kamer waar Microsoft’s console te bewonderen was. Wat direct opvalt is hoe strak de console eruit ziet. En Microsoft maakt duidelijk zijn beloftes waar, want waar je zou verwachten dat een console met 4K ondersteuning en 12GB RAM een bakbeest wordt, blijft de console klein. Sterker nog,de console is inderdaad kleiner dan de Xbox One S.

Na een kleine tien minuten mochten we door naar de volgende zaal, waar we plaats mochten nemen in een kleine bioscoop. Hier werden we verwelkomd door het volgende voordeel wat de X met zich mee brengt: Dolby Atmos. Ik kan jullie helaas niet laten ervaren hoe Dolby Atmos werkt, maar geloof me dat je alles om je heen hoort. En met Dolby’s nieuwe technologie hoor je een speld op honderd meter vallen.

Maar jullie lezen dit artikel natuurlijk niet om te horen hoe geweldig Dolby Atmos is. Dus we gaan gauw verder met de Xbox One X. Na de promotiefilm waarin uitgelegd werd hoe geweldig de X is en het woord power zo’n veertig keer genoemd werd mochten we door naar de enige echte Xbox One X booth.

Zo’n vijftien games waren speelbaar op Microsoft’s exclusieve booth waaronder: Super Lucky’s Tales, Titanfall 2, Gears of War 4, F1 2017, Shadow of War en uiteraard Assassin’s Creed: Origins. Ik begon met Super Lucky’s Tales (alle andere games waren in eerste instantie direct bezet). De controller voelt vertrouwd maar voelt iets lichter aan. Aangezien ik zelf een Elite controller gebruik, heeft dit verschil op mij (verwacht ik) geen invloed.

Goed, maar hoe ziet het er nu uit hoor ik je denken. Nou, ik heb er maar één woord voor over en dat is formidabel! Zelfs bij Super Lucky’s Tales zie je het effect van de Xbox One X. Alles is scherp, kleuren spatten van je scherm af en de laadtijden zijn duidelijk sneller dan op de Xbox One of de Xbox One S.

Na Super Lucky’s Tales, schoven we door naar F1 2017. Deze game heb ik een seconde gecheckt omdat Jeffrey er zo nodig bij moest. Daarom schoof ik door naar Titanfall 2 wat in vergelijking met de Xbox One S absoluut een grafische verbetering liet zien. Ik ga ervan uitdat jullie allemaal bekend zijn met Titanfall 2. De laatste game die er echt prachtig uitziet is Assassin’s Creed:Origins. Wil je daar nog een sfeerverslag van lezen? Kijk dan even hier.

De Xbox One X lijkt de beste console van de komende tijd te worden. De eerste ervaringen met de gespeelde games waren simpelweg meesterlijk. Betere graphics, snellere laadtijden en een nog slankere console met een fantastisch design. Wie wil dat nou niet?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties