Een nieuw jaar, een nieuwe kans om weer even lekker vooruit te blikken. Mijn collega’s hebben er al in een speciale podcast aandacht aan gewijd. Lekker luisteren als je dat nog niet gedaan hebt. Nu is het tijd voor mijn persoonlijke lijst van de games die ik het liefst morgen al zou willen spelen!

Ik ga beginnen met nummertje 5 en werk dan naar nummer 1 die velen van jullie ongetwijfeld al zien aankomen.

5. System Shock (remake)

Ik zat te twijfelen tussen deze game en Dragon Ball Z: Kakarot. Toch heb ik voor deze vrij unieke game gekozen die mijn collega’s waarschijnlijk niet eens kennen. Het gaat om System Shock, de remake van de game die in 1994 uit kwam. System Shock is de geestelijke voorvader van BioShock en gaat er om dat je tegen een uit de kluiten gewassen A.I. genaamd Shodan moet opnemen. De games hadden vroeger al een lekkere vibe en je had best veel interactie met objecten om je heen (net als dat je in BioShock hebt). System Shock is cyberpunk pur sang en dat is hetgeen wat mij toen als klein jochie naar deze game trok. Ben je fan van cyberpunk? Houd deze dan in de gaten dit jaar.

4. Dying Light 2

We wachten er al jaren op, Dying Light 2. Een groot vervolg op Dying Light die eigenlijk helemaal geen verbinding meer heeft met het eerste deel behalve de zombies en het parkour-gedeelte. Dying Light 2 moet groot worden met een interactief en indrukwekkend verhaal. Jouw keuzes bepalen namelijk de wereld om je heen. Op deze manier heb je na het uitspelen gelijk zin om het nog eens te doen vanuit een ander perspectief. Een stad kan floreren, maar ook helemaal in sloppenwijken vervallen doordat jij iemand wel of niet uitschakelt. Vond je Dying Light leuk en ben je niet vies van een goed verhaal? Dan zou ik deze zeker op je lijst voor dit jaar zetten.

3. Halo Infinite

Het moet toch wel een gek jaar zijn als Halo Infinite op nummer drie staat bij mij. Dat kan alleen maar als er twee toppers boven staan en geloof mij, die staan er ook. We hebben eigenlijk nog bar weinig gezien van Halo Infinite, maar ergens heb ik het gevoel dat dit de ‘next big thing’ wordt. Ze leveren waarschijnlijk niet een standaard Halo verhaal, maar zullen het ongetwijfeld grootser aanpakken. Het is best lang geleden sinds Halo 5 en het team heeft volop kunnen ontwikkelen. Daar komt ook nog eens bij dat het waarschijnlijk goed gebruik zal maken van de Xbox Series X. Pracht en praal in sci-fi avontuur… sign me up.

2. Marvel’s Avengers

Ik heb nou eenmaal een grote liefde voor superhelden. Toen ik hoorde en vooral later ook zag dat er een goede degelijke game werd gemaakt van The Avengers, was ik helemaal om. Collega Renco is misschien nog wel meer hyped gezien zijn vele bezoeken aan de Square Enix-booth op de GamesCom om weer de demo te gaan spelen, maar de hype zit er bij mij ook goed in. Dat komt mede dankzij het feit dat deze game niet alleen oppervlakkige vecht-gameplay zal bieden, maar ook diepgaandere mechanics. Je kan helden aanpassen en de missiestructuur is een stuk interessanter dan menig heldengame. Kortom, reden genoeg om bij mij op nummer 2 te staan.

1. Cyberpunk 2077

Dat deze game op 1 staat bij mij is voor niemand een verrassing. De game die van CD Projekt RED komt, verantwoordelijk voor The Witcher 1, 2 en 3, komt met een totaal nieuwe franchise… Cyberpunk 2077. Niet alleen zag alles er al tof uit, maar op de E3 van 2019 werd ook nog eens aangekondigd dat Keanu fucking Reeves een grote rol in de game speelt. Dus de acteur die al veel met cyberpunk films heeft (zoals The Matrix waar hij ‘Neo’ speelde), zit nu ook in mijn Most Wanted 2020 game. De hype is ernstig groot en de game zou er aan onderdoor kunnen gaan. Aangezien de ontwikkelaar alle tijd heeft genomen en gewoon lekker eigenwijs zijn eigen weg gaat, moet Cyberpunk 2077 wel in staat zijn om te leveren wat het belooft… een gigantisch goed cyberpunk-avontuur zoals alleen CD Projekt RED die kan leveren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties