Elk jaar weer kunnen we ons verheugen op een lading nieuwe games en elk jaar zitten daar ook een aantal tussen waar we extra naar uitkijken. Hoewel ik het er in onze podcast ook al even over heb gehad, is het nu tijd om dat iets uitgebreider te doen.

Waar Niels nog keurig van nummertje 5 naar nummer 1 ging, daar is het bij mij gewoon redelijk willekeurig. Met uitzondering van nummer 1 dan, die staat vast. Misschien geen hele grote verrassing, misschien ook wel.

Dragon Ball Z: Kakarot

Ik denk dat de meesten van ons het verhaal van Dragon Ball Z inmiddels wel uit hun hoofd kennen. De gevechten met de Saiyans, daarna Frieza, Cell en Majin Buu, we hebben het in de afgelopen twintig jaar ook minstens zo vaak zelf mogen doen op verschillende consoles. Nóg een fighter zou ik dan ook niet bijzonder enthousiast meer van worden. Dragon Ball Z: Kakarot wordt echter geen fighter, of in elk geval niet alleen maar een fighter. Uiteraard blijft het vechten wel een belangrijk onderdeel, maar dit keer mag je ook los in de rest van de wereld. Beetje rondvliegen, Dragonballs zoeken, trainen, sidequests, eten, eigenlijk alles wat in de serie filler was lijk je nu te mogen gaan spelen in deze Dragon Ball RPG. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit gaat uitpakken.

Fast and Furious Crossroads

Deze game valt in de categorie ‘ik ben hier stiekem heel nieuwsgierig naar’. Ik kan me voorstellen dat een aantal van jullie (of misschien wel allemaal) zich nu afvraagt waarom. De beelden uit de trailer waren nou niet bepaald de mooiste die we de laatste tijd gezien hebben, maar toch wil ik deze titel graag proberen en wel om twee redenen. De eerste reden is dat ik gewoon fan ben van de films. Het is lekker overdreven, simpel vermaak. Dikke auto’s, vette stunts en volop humor. Ik hou ervan. De tweede reden is dat de game ontwikkeld wordt door SlightlyMad Studios, bekend van bijvoorbeeld Project Cars. Als er één studio is die weet hoe je een goeie racegame moet maken dan is het deze wel. Daarnaast wordt de game uitgegeven door Bandai Namco en ook zij hebben wat mij betreft de plank niet heel vaak misgeslagen de laatste tijd. Als de vibe uit de films lekker overgebracht kan worden en SlightlyMad hun magie loslaten op het racegedeelte, dan zou dit best wel eens een erg vermakelijke game kunnen gaan worden.

Cyberpunk 2077

Ik denk dat Cyberpunk 2077 bij veel van ons op het lijstje staat met games waar we naar uitkijken. Hoewel de hype voor mij eigenlijk pas vrij laat begon, is hij er niet minder om sinds de presentatie die we tijdens de afgelopen Gamescom bij mochten wonen. Het deed me bijzonder veel denken aan Deus Ex met zijn augmented bevolking, keuzemogelijkheden voor wat betreft de aanpak van een level en gewoon dat hele futuristische stijltje. Ik vraag me alleen wel af of de hype rondom deze game niet te groot is. De verwachtingen waar Cyberpunk 2077 nu aan moet voldoen zijn immens groot en ik hoop van harte dat ze het waar kunnen maken bij CD Projekt RED.

Resident Evil 3

Resident Evil 2 is altijd mijn favoriete deel uit de serie geweest, maar Resident Evil 3: Nemesis was eigenlijk misschien wel de betere game. In plaats van door een met zombies overspoeld politiebureau, gaf de game je een complete stad. Resident Evil 3 voelde hierdoor groter aan en gaf je de ruimte om te ontdekken. Dat kon je echter niet op je gemakje doen, want de Nemesis zat constant achter je aan. Dat onheilspellende muziekje dat er dan speelde wanneer hij in de buurt was, krijg ik nog altijd kippenvel van. Na de briljante remake van deel 2 hoop ik gewoon dat Resident Evil 3 precies hetzelfde gaat doen, namelijk het bronmateriaal respecteren en tegelijkertijd ook een totaal nieuwe en moderne game neer te zetten. Van wat ik tot nu toe gezien heb van deze remake lijkt dat wel goed te komen.

Marvel’s Avengers

De game waar ik toch het meest van allemaal naar uitkijk is Marvel’s Avengers. Ik was tijdens de Gamescom van 2019 vaste klant bij Square Enix en heb de demo meerdere keren gespeeld. Mijn mede-redacteurs hebben me weg moeten slepen, anders had ik er nog steeds gezeten. Het feit dat je die machtige superhelden onder de knoppen hebt, inclusief signature moves zoals Hulk’s Thunderclap, Iron Man’s Unibeam, of het gooien van Cap’s schild of Mjölnir deed mijn Marvel-minnende hartje sneller kloppen. Tel daar het compleet op opzichzelfstaande verhaal en het feit dat je zowel solo als met vrienden online kunt spelen bij op en het plaatje is voor mij compleet. Ik hoop dat de rest van de game net zo vet aan gaat voelen als dat de demo deed. Als dat zo is, dan zou dit heel goed mijn Game of the Year van 2020 kunnen worden. Helaas moeten we er wel nog iets langer op wachten dan de bedoeling was, maar als de game ons dan allemaal wegblaast bij de release is dat zo weer vergeten.

Waar hoop ik nog op voor 2020?

Er komen ook dit jaar weer een mooi aantal vette games onze kant op, dus in dat opzicht mogen we niet klagen. Wensen mogen we echter altijd en dat ik doe dan ook voor dit jaar weer. Ten eerste een nieuwe Splinter Cell.

Al jaren gonzen er geruchten rond dat Ubisoft met een nieuwe Splinter Cell bezig is. Zo dook Michael Ironside (de originele stemacteur van Sam Fisher) ineens weer op, zat Sam met een aantal missies in Ghost Recon Wildlands, dook er vorig jaar ineens een replica van de nachtkijker van Sam Fisher op bij Gamestop en meer. Natuurlijk verbinden we dat soort dingen dan aan een nieuwe aanstaande Splinter Cell, maar tot nu toe is het nog akelig stil vanuit het kamp van Ubisoft. Ik hoop er al jaren op, maar hoe vet zou het zijn als er bij de presentatie van Ubisoft op de E3 van dit jaar ineens drie van die groene lampjes oplichten? Waarschijnlijk is het weer wishful thinking, maar een mens mag hopen.

Een andere aankondiging waar ik al lang op wacht en die ik stiekem ook al lang verwacht had is die van een remaster (of misschien zelfs wel remake) van de originele Mass Effect-trilogie.

Fans van de serie vragen er al jaren om. De mogelijkheid om nogmaals met Commander Shepard het heelal te mogen redden. Uiteraard is het niet aan de fans om te bepalen of en wanneer er een heruitgave komt, maar BioWare doet er ook niet veel aan om te ontkennen dat een remake er ooit aankomt. Sterker nog, ze gooien af en toe juist bommetjes waarin ze vragen wat fans zouden willen zien in een eventuele remake.

Met BioWare dat momenteel in zwaar weer zit na het vermakelijke, maar zeker niet briljante Mass Effect Andromeda en het geflopte Anthem zou een remaster van de geliefde Mass Effect-trilogie misschien wel een makkelijke manier zijn om weer wat credits te verdienen, maar dan moet ook EA meedoen. Dat de remaster er ooit komt durf ik best geld op in te zetten, maar wanneer dat dan zou moeten zijn niet. Hopelijk horen we er dit jaar meer over.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments