Waarom?!

Vertel me nou eens? Waarom kopen jullie in vredesnaam al die nieuwe, oude opgepoetste games, kom op man! Gisteren reed ik door GTA online met de oprechte vraag wat is er nieuw? Het antwoord wat ik kreeg was first person en wat nieuwe DLC. Nu hoor ik je denken, “maar je hebt het zelf ook gekocht”. Het antwoord is nee, ik heb hem via family sharing. Dit zou ik nooit kopen. Niet om GTA af te kraken hoor. Het is een geweldige game maar kom op mensen. 70 euro of dollar is voor een opgepoetste game en wat DLC gewoon te veel.

Ik lees op Xbox.com het volgende over GTA

 • Nieuwe wapens, voertuigen en activiteiten

 • Meer verschillende dieren

 • Meer verkeer

 • Een vernieuwde plantenwereld

 • Verbeterde schade- en weereffecten, en nog veel meer

Er wacht allerlei exclusieve content voor spelers die de Playstation®3- en Xbox 360-versies al hebben gespeeld, waaronder zeldzame versies van klassieke voertuigen uit de hele Grand Theft Auto-serie (zoals de Dukes, het Dodo-watervliegtuig en een snellere, wendbaardere zeppelin), nieuwe activiteiten (zoals wildfotografie en nieuwe schietbaanuitdagingen), nieuwe wapens en meer.

Freek op safari

Dit klinkt in mijn oren als volgt:

Als je nu 70 euro betaald, extra, nog een keer, krijg je betere graphics en zie je alles firstperson. Nieuwe dieren? Wat maakt mij dat nou uit? Een verbeterde planten wereld? Ik ben fucking Freek van Freek op safari toch niet. Verbeterde schade en weereffecten? Dat kon toch ook in een update? Het onderstaande stukje lees ik als volgt: Je twijfelt nog he? Maar we pakken graag die 70 euro van u af. Daarom voor de twijfelaars gooien we er nog wat fancy voertuigen in. Leuk!! NOT!! Mijn vraag aan jullie is dan ook: wil je echt 70 euro betalen om hetzelfde verhaal te spelen met daarin de pukkel van Franklin die op barsten staat in full hd? Geef ons Heists, nieuwe maps en een nieuwe beleving, we betalen verdorie 70 euro. Daar kan je een splikspinter nieuwe game van kopen, en er komt nogal wat uit hoor. Ik snap best dat voor de fijnproever het verschil in de graphics te zien valt, maar dat je daar de hoofdprijs voor betaald snap ik echt niet hoor.

Freek op Safari

Gebrek aan creativiteit

De gamecommunity moedigt de ontwikkelaar aan om totaal niet creatief te zijn. We hebben allemaal een bord voor onze kop met daarop, “pak ons geld maar af aub, we hebben genoeg hoor!”. Als je de game nog niet hebt gespeeld dan raad ik je aan om hem zeker te kopen. Ook had ik voor een opgepoetste GTA Online wel 20 dollar neer willen tellen, maar dit is bij de beesten af.

Goed voorbeeld

Wat een mooi voorbeeld is van een opgepoetst spel is Halo The Masterchief Collection. Dit is meer in de trant van “The greatest hits” van Queen i.p.v. van een zelfde cd van Justin Beaver nog een keer verkopen met een andere sticker erop.

Bij Halo krijg je al hun hits opgepoetst, echt alles! Niet één game, maar meer dan 100 multiplayer maps, die met liefde zijn gemaakt. Nee, ik heb Halo niet gekocht, not my kind of game maar ik snap mensen die dit wel hebben gedaan. Ook snap ik de timing van Microsoft om 343 deze game te laten ontwikkelen. 13 jaar Xbox,13 jaar Halo, een unieke game en alles op één cd. Ook leuk voor de kiddo’s die het spel nog nooit gespeeld hebben.

Zuinigheid met vleit bouwt huizen als kastelen.

Voor 70 euro kan je tegenwoordig:

 • Dragon Age kopen
 • Far cry kopen
 • AC Unity kopen
 • Lekker uit eten gaan
 • Paar keer naar de bioscoop
 • Flinke avond van stappen
 • Heel jaar Netflix

Zo kan ik nog wel doorgaan maar voor mijn in ieder geval geen opgepoetste games.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties