Terwijl de eerste sneeuwvlokjes vallen, worden ook de eerste nominatielijstjes van 2022 gepubliceerd. Het jaar is echter nog niet voorbij en we mogen nog een aantal mooie games verwachten! In dit artikel enkele toppers die uit komen voordat de vuurpijlen de lucht in gaan.

Het einde van het jaar is in zicht. Een korte terugblik: in 2022 zijn vooral veel games uitgesteld. Grote Xbox exclusives worden voor 2023 bewaard. Toch is 2022 een jaar geweest waarin ik meer dan ooit het gevoel heb gehad tijd te kort te hebben. Mijn backlog is mede dankzij Xbox Game Pass enorm aan het uitdijen en ik snak dan ook naar een aantal rustigere maanden. Ik dacht dat de laatste weken van het jaar hiervoor de geschikt zouden zijn, maar dat valt te betwijfelen met deze drie games in het vooruitzicht.

3. The Witcher 3 (next-gen upgrade) – 14 December 2022

The Witcher 3 is een absolute topper. Eén van de beste games ooit ontwikkeld. De game van CD PROJEKT RED is in 2015 uitgebracht. De laatste jaren ging het gerucht dat de ontwikkelaars aan een next-gen upgrade zouden werken. Een aantal weken geleden is dit gerucht bevestigd, zoals je hier hebt kunnen lezen.

Het is me nooit gelukt om echt goed in deze game te komen. Een aantal keer ben ik aan de game begonnen, maar na een aantal uur ook weer afgehaakt. Er kwamen andere games op mijn pad. Met de next-gen upgrade opkomst ben ik in ieder geval vastbesloten om nog een laatste poging te wagen. En daarmee één van de beste verhalen die in video games te spelen is een nieuwe kans te geven. Uiteraard met alle toeters en bellen die de Xbox Series X te bieden heeft: snelle laadtijden, mooie gedetailleerde werelden, 4K resolutie en natuurlijk 60FPS.

2. Evil West22 November 2022

De ontwikkelaars van Trek to Yomi en Schaduw Warriors, brengen met Evil West een nieuwe game uit. Een game die zich in het Amerikaanse wilde westen afspeelt. Waar jij als één van de laatst overgebleven agenten de eervolle taak krijgt om een vampieren dreiging de kop in te drukken en zodoende de Verenigde Staten van een ondergang te redden! De gameplay trailer ziet er lekker hectisch en explosief uit. Een uitstekende game om de feestdagen mee door te komen. Dat de game ook in online multiplayer co-op te spelen is, maakt het extra interessant!

1. High on Life – 13 December 2022

En dan tot slot: High On Life, hekkensluiter van 2022. Bij het zien van de aankondigingstrailer van High on Life gingen de handjes bij ons op de redactie van enthousiasme omhoog. De eerste indrukken van High on Life zijn goed. We zien een sfeervolle game, met veel humor, leuke dialogen, mooie werelden en lekkere shooter-actie. Met de bedenkers van Rick and Morty aan het roer van deze game, kijken we alvast met veel vertrouwen naar de release van deze game uit.

Voor ieder wat wils

De drie games zijn een selectie van de games die in de laatste weken nog komen gaan. Ben jij een fan van arcade racers? Dan had in dit rijtje ook Need for Speed: Unbound kunnen staan (2 december 2022). Zoek je wat meer spanning tijdens de feestdagen? Dan wil je waarschijnlijk met The Callisto Protocol (2 december 2022) of Hello Neighbor 2 (16 december 2022) aan de slag. De fans van Marvel zitten waarschijnlijk op Marvel’s Midnight Sun’s te wachten (2 december 2022). En ben je op zoek naar een nostalgische ervaring, dan kijk je mogelijk naar Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion (13 december 2022) uit.

Kortom, ook in de laatste weken komen er nog genoeg leuke games uit. Welke zet jij op je verlanglijstjes?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties