Het is bijna weekend, wij redacteuren hebben dat ook erg nodig zo’n weekend. Slap hangen, lullig kijken én gamen natuurlijk.
Maar voordat het zover is, voor mij dan, volgt hier mijn Top 5 van de games in 2014 en ook de Flop 5 van slechte games in 2014 want zoals ik zei in mijn beste/slechtste game 2014 artikel: Ik heb veel games gespeeld….

TOP 5
  1. Destiny
  2. Titanfall
  3. Killer Instinct Season 2
  4. The Crew
  5. Never Alone

Destiny stond in mijn vorige artikel op nummer 1 en nu weer, het biedt een complete ervaring van singleplayer in een multiplayer omgeving.
Titanfall staat ook in het lijstje, als één van mijn eerste games voor de One en de bewegingsvrijheid die je in de match had vond ik erg verfrissend, het geluid knalde lekker weg en de map environment leek te leven, er gebeurde van alles.

Killer Instinct Season 2 op nummertje 3, tja het blijft Killer Instinct maar nu met nieuwe karakters, stage ultra’s en een aangepaste Story Mode, lekkere kost voor een fan zoals ik.
Qua racing games genoot ik van The Crew omdat het probeerde een goede racing MMO neer te zetten wat niet in alles slaagde maar wel een pad inslaat wat andere developers niet lukte.
Never Alone, de hekkensluiter,  betoverde mij vanaf het beginscherm tot aan de gameplay zelf, verfrissend, vertederend, betoverend, avontuurlijk en je leert over een cultuur die menig nog niet kende. Een pareltje op Indie vlak.

Never-Alone

Okee, van de toppers nu naar de, voor mij, slechtste games van 2014…..

FLOP 5
  1. UFC
  2. Völgark the Viking
  3. Assassin’s Creed: Unity
  4. The Evil Within
  5. Watch_dogs

 UFC is voor mij echt de slechtste game van 2014, ook al beschreven in mijn vorige artikel. De audio was op veel fronten niet goed, geen impact bij een goede dreun. Story mode bood te weinig variatie en ging daardoor snel vervelen. Online was het ook geen hoogvlieger met veel lag.
Völgark the Viking kon mij niet boeien na 4 minuten, controls vond ik niet goed en de artstyle lig mij niet echt.


Assassin’s Creed: Unity in de FLOP  5? Ja sorry maar ik vind een game van dit kaliber releasen met zoveel bugs…..echt onvergeeflijk! Plus, ik ben moe van deze serie, ik weet niet wat het is. Al moet ik toegeven dat ik dit al bij deel 3 had maar AC toch een kans wilde geven.
The Evil Within was een game waar ik erg naar uitkeek, heel creepy leek en de survival horror op de kaart zou zetten, deels lukt dit maar door de herhaling van zetten in de game ging het enge snel weg. Het was een leuke terugkeer van het genre, wat op sommige vlakken faalt.

the_evil_within_game-HD

Watch_dogs tot slot, een leuke game maar de hype werd gedeeltelijk waargemaakt. Verhaal was geen hoogvlieger en, hoewel de open wereld wel meer leefde dan in een andere open wereld-achtige game, je kon qua gameplay niet zoveel doen. Het autorijden was soms niet echt goed, de physics waren soms raar, wat je kan vergelijken met Driver 3 op de Xbox 360 bijvoorbeeld.

Het is eruit, mijn top en flop 5 van dit jaar. In een ander artikel sta ik stil bij de verwachtingen van 2015 want jongens wat heb ik daar zin in!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties