Het is toch niet normaal? Over anderhalve week is de game uit en elke dag wordt er wel iets vrijgegeven over de game! Onderhand heb ik het gevoel dat mij niks meer verrast als ik het ga spelen!

Ik heb in januari de EPISCHE collector’s edition besteld van The Witcher 3. Bij mij staat 19 mei, de releasedatum, dan ook als een soort feestdag in mijn agenda. Maar elke dag wordt er weer MEER informatie vrijgegeven over de game. ‘Ja, kijk dan gewoon niet’. Klopt! Heb je helemaal gelijk in! Maar als developer zijnde moet je toch ook nog iets laten ontdekken door de gamer? Ik ben nieuwsgierig van aard, vandaar dat ik ook bij Xbox Nederland redacteur ben. Ik wil van alles weten! Kan ik het laten om NIET op een item te klikken van The Witcher 3? Ja, vandaag wel. Er werd weer een trailer uitgegeven over de monsters in The Witcher 3.

Ik heb het niet gekeken! Waarom? Zo meteen duik ik de prachtige wereld van The Witcher 3 in en ontdek ik zelf wel wat voor monsters mij willen doden! Ik ben al het één en ander gewend van de boeken, maar ik wil verrast worden! Ik wil dat mijn kaken op de vloer liggen van zuivere fanboyism en de digitale kunst aanschouwen voor de eerste keer!

Dit gaat natuurlijk al jaren aan de gang. We leven nou eenmaal in een tijdperk van informatie waar alles wordt gedeeld op sociale media platformen en je niet meer ontkomt aan de spoilers van de nieuwste episode van Game of Thrones. Maar waarom zou je als developer alles vrijgeven over je game? Om kolen te gooien op de stoomlocomotief genaamd ‘hype train’? Zorgen dat de hype maximaal is zodat iedereen het gaat kopen? Fans van The Witcher reeks gaan deel 3 al kopen! Mensen die van Battlefield houden, gaan deeltje 4 kopen, waar ook al van alles van werd vrijgegeven! ‘Kijk, zo veel perks krijg je en deze wapens zitten er in!’. Dank je, je hebt zojuist mijn moment van geluk en ontdekking weggehaald voor als ik zoiets vrij speel.

Enige developer waarvan ik altijd weet dat ze mysterieus blijven, is Rockstar. Deze developer zorgt er voor dat ze bullshots screenshots vrijgeven net voordat de game uitkomt. Een laatste hype berichtgeving. Maar ze gaan niet een complete presentatie online zetten met wat er allemaal in de game te doen is zodat alle ‘willekeurige’ events in de game zo meteen ineens niet meer zo ‘willekeurig’ zijn omdat je ze al lang ziet aankomen.

The-Witcher

Nu staat er in mijn titel ‘The Witcher 3 wordt helaas weinig verrassend’ en ik hoop dat ik heel erg ongelijk heb. Immers, 200 uur aan gameplay kan je toch niet online zetten. Maar ik ga mijzelf weerhouden van het kijken van nieuwe trailers en screenshots en informatie over welke tepel bruin of roze zal zijn bij de vrouwen in The Witcher 3 (ok, ik weet niet of dat is vrij gegeven, maar om aan te kaarten om wat voor details het gaat).

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties