Het rommelde de afgelopen weken in de party van Xbox Nederland. Veel redacteuren waren bezig met het verkrijgen van vis, besjes, koeien, kippen, schapen of een vrouw. Het Stardew Valley virus had ons goed te pakken!

Dit alles tot ongenoegen van onze grumpy old man Rob. Het werd onze eindredacteur op een gegeven moment echt te veel, waarna hij asiel aanvroeg naar een andere party omdat het gemekker om de prijs van een geit niet meer aan te horen was.

Maar jongens wat heb ik afgelopen weken genoten van de game. De meeste tijd ging toch wel in het repareren van het community center zitten. Dagenlang heb ik allerlei troep verzameld om er heen te brengen. Ik genoot van het feit dat je met niks begint en na dik 60 uur zo’n 10.000 Gold per dag begint te verdienen. Ik bezocht festivals en won eventuele wedstrijden die daar gehouden werden. Oh ja en jongens wat is het tof om de mijnen in te gaan. Flink inbeuken op skeletten, mummies, vleermuizen en meer van dat gespuis. Je hoort het, mijn liefde voor Stardew Valley is groot.

Irritaties in de Stardew Valley party bij XBNL

In de party zaten op een gegeven moment vier mensen Stardew Valley te spelen. Waarbij René en ik toch wel de meeste vooruitgang boekten. Maar we waren ook eerder begonnen. Ondertussen werden we overspoeld met vragen tot woede van René die dingen rustig vier keer moest herhalen. En ja, dat ik moest stoppen met eten aan de mic zit daarbij ingerekend.

Op de SNES raakte ik ooit verslaafd aan de originele Harvest Moon. Ik had nooit gedacht dat een soort kloon daarvan mij weer zo zou weten te pakken. Ik heb een hele mooie en uitgebreide tijd gehad in Stardew Valley. Een tijd die me plezier bracht, ontroerde en zelden frustreerde. Ik kan dan ook niet wachten op de aangekondigde co-op modus!

Meer weten over dit pareltje? Lees dan hier mijn review.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties